Централният площад събра 30 именити спортисти и хиляди пловдивчани в подкрепа на активния начин на живот

„Благодаря на Министерство на младежта и спорта и домакините от Община Пловдив за цялостната подкрепа, която оказват на Нестле в стремежа към промотиране на активния начин на живот и балансираното хранене и на всички спортни посланици, за прекрасното ни сътрудничество през годините в подкрепа на каузата. Пловдив е дал много на българския спорт и искам да изкажа благодарност на местните спортни клубове и разбира се на всички пловдивчани, които са тук с нас”, откри активния ден изпълнителният директор на Нестле България г-н Емануел Артур.

Преди старта на програмата пред Народната библиотека “Иван Вазов” златното момиче Любомира Казанова, световната шампионка по бокс Венелина Поптолева, златната олимпийска медалистка Терза Маринова и единственият гимнастик в историята, взел участие в Олимпийски игри шест пъти – Йордан Йовчев, поведоха ентусиастите на велосипеди. Почитателите на ролери и скейт взеха участие в поход от Пеещите фонтани заедно с Екстрем спорт. Тереза Маринова, Лазар Радков и Plovdiv Run раздвижиха всички почитатели на активния начин на живот със сутрешен маратон на стадион Пловдив. Пред Общината заместник-кметът Георги Титюков, двукратният златен олимпийски медалист Николай Бухалов, волейболните асове Владимир Николов и Евгени Иванов-Пушката и баскетболният треньор Тити Папазов поведоха пешеходен поход към голямата сцена на пл. Централен. Професионалният треньор Асен Аролски от AA Training даде старт на първия маратон за кучета и техните стопани в Пловдив, чиято начална точка бе пред кучешката площадка, изградена от PURINA и Община Пловдив. В празника се включиха и волейболните шампиони на България при жените от ВК „Марица“, легендарните Пенка Стоянова, Милко Казанов, Лалка Хорозова, Цонка Вайсилова, Марияна Иванова-Николова и множество други. В откриването взе участие и Саня Армутлиева, защото музика е част от активния съвременен начин на живот и зарежда с енергия.

Спортната програма продължи до 14:00 ч. с NESCAFE байк-фест пред Военния клуб. Пред Младежкия Център на Гребна база Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов организираха турнири по волейбол и футбол за непрофесионалисти. На баскетболното игрище заедно с Тити Папазов и Цонка Вайсилова се проведе баскетболен турнир по забивки. Популярният фитнес инструктор Лазар Радков даде съвети за здрав дух и здраво тяло, а Тереза Маринова организира лекоатлетически предизвикателства. На тенис клуб „Локомотив“ децата получиха съвети от професионалните треньори на клуба. В Цар Симеоновата градина с Екопак децата станаха Еко герои, а Любомира Казанова потопи присъстващите в грацията на художествената гимнастика на детската площадка.

Точно в 13:00 ч. на Гребния канал се проведе уникално водно състезание – перлата в короната на тазгодишното издание на Живей Активно! Пловдив. В драконовата надпревара взеха участие множество именити спортисти, които заедно със зам.-кмета на Община Пловдив Георги Титюков и главния секретар на Министерство на младежта и спорта Асен Марков показаха, че гребането е достъпен спорт, който сплотява екипа и възпитава отбиред дух. Безапелационен победител стана отборът на VenciVenc’, Тереза Маринова, Любомира Казанова, Владимир Николов, Тити Папазов и Георги Титюков. За да отпразнува победата, Тити скочи от лодката, тя се обърна и всички негови съотборници се разхладиха във водите на Гребния канал.

Активният ден ще завърши с много музика и усмивки, защото музиката не само зарежда с енергия и емоции, но и сплотява хората. В 18:00 ч. на сцената пред Военния клуб ще излязат DARA, Кристиан Костов и Pavell & VenciVenc’, които ще закрият подобаващо последното издание на Живей Активно! за тази година. На финала на големия празник в традиционната томбола ще бъдат раздадени велосипеди, спортни раници и много други награди на най-активните късметлии, за да продължат активния си начин на живот през цялата година.

Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 12 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене. Последователите на Живей Активно! са се включили в над 35 различни спортни и над 20 танцови дисциплини, раздадени са близо 250 000 тениски и шапки, а брандираните площи с логото на кампанията са тройно повече от площта на Националния стадион „Васил Левски”. Над 300 000 българи са взели участие в различните активности в страната и са се забавлявали заедно с едни от най-популярните български спортисти и звезди.

През последните 12 години инициативата даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на общините Варна и Пловдив, радио City, радио NRJ, БГ радио, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.woman.bg, uchi.bg, www.actuactualno.com, www.iwoman.bg, www.sportlive.bg и www.kmeta.bg.