Солистка на Софийска опера и балет с хореография за новия клип на Rachel Row

 

След като чуждите медии обявиха първия сингъл на Rachel – Follow The Step за вокален химн на лято 2013, а ремиксите на KiNK и Justin Martin заляха световните денс класации като едни от най-пусканите парчета за миналата година, мис Row се завръща с ново парче, наречено L Square. Видеото е поверено в ръцете на Петър Вълчев и Ян Петров, режисьорите и на дебютното парче на Rachel. Специална хореография направи солистката на Софийската опера и балет – Галина Сребрева.

“L square” наричам място в съзнанието ми, в което се скривам да анализирам себе си, то е като игрище, където експериментирам и се забавлявам и се оставям на усещанията и интуицията да ме водят. А „L“ е свързано с едни от най-вдъхновяващите английски думи за любов, светлина, удоволствие и живот”, сподели Rachel.

На 30-ти май световноизвестният диджей и продуцент Пийт Тонг ще представи сингъла на Rachel със специално интервю в своето радио-предаване по ВВС Радио 1. На Rachel предстои и гостуване на един от най-популярните фестивали за електронна музика – Tomorrowland. Започнала годината си с участия в Люксембург, Германия и Италия, Row покори сцените на Ushuaia (Ибиса), Sonar Fest (Барселона), Corsica Studios (Лондон), а скоро предстоят пътувания до Малта, Швейцария и САЩ.

Който желае да види Rachel на родна сцена, може да го направи на 20 май от 19.00ч. на сцената на Музикалния Театър в компанията на Яница Маслинкова (Велма Кели) и Атанас Сребрев (Били Флин). Бродуейският хитов мюзикъл „Чикаго“ оживява на родна сцена, а в главната роля на Рокси е самата Rachel.

Новият сингъл вече е достъпен на винил и за дигитален даунлоуд от лейбъла Pets recordings. След премиерата по Радио 1 на ВВС ремиксите на хаус продуцента Adam Port и на световноизвестния ни сънародник  KiNK вече са в сетлистовете на Tom Findlay (Groove Armada), Sharam (Deep Dish), Harry Romero, James Zabiela, Satoshi Tomiie, Breach, Joris Voorn, Justin Martin, Ian Pooley, Anja Schneider, Monika Kruse и др.