За пета поредна година списание National Geographic провежда международен конкурс по фотография с цел разпространяване на фотографската култура по света. Конкурсът продължава до 30 ноември 2010 г. И тази година категориите в конкурса са Хора, Места и Природа, като няма ограничение за броя на кандидатурите на участник. За да се включат в конкурса желаещите трябва да посетят www.ngphotocontest.com/bulgaria, където да попълнят формуляр за участие с необходимата информация, в т.ч. име и фамилия, адрес, телефонен номер, имейл адрес и обяснение на снимката, и да го изпратят със съответната фотография и такса за участие, равняваща се на 15 щатски долара. За конкурса се приемат само онлайн кандидатури. Освен фотографии, направени с дигитален фотоапарат, се допускат и сканирани изображения от негативи, диапозитиви или фотографски отпечатъци. Задължително условие е снимките да са направени до две години преди датата на участие и да не са печелили награда в международен конкурс за фотография на National Geographic или National Geographic Traveler през последните три години.

Победителят във всяка категория ще получи парична награда в размер на 2500 щатски долара, а спечелилата фотография ще бъде публикувана в сп. National Geographic. Носителят на голямата награда, освен отличието за първо място, ще получи и допълнителна награда в размер на 7500 щатски долара, плюс екскурзия до Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ от 11 до 14 януари 2011 г. с посещение на семинар по фотография, организиран от Националното географско дружество.

Пълна информация за регламента на конкурса и формуляр за участие ще намерите на сайта на фотоконкурса: www.ngphotocontest.com/bulgaria.