Надуваема сепия. Едно чудато създание обитава дълбоките океански води. Можем да го наречем „сепия прасенце“, защото, когато е заплашено, то удвоява размера си. Види ли гладен хищник, малката сепия поема вода през устата си и се надува като балон. Прочети още необичайни истории за животни в рубриката „Удивителни животни“ в майския брой на NG Kids България.

Фантастичните жаби. Тези земноводни са забавна гледка със своите изпъкнали очи и гъвкави крайници. Но колкото и да са подобни една на друга, не всички жаби си приличат. Направи скок в света на фантастичните жаби на страниците на NG Kids България.

Подарък: плакат „Жабчета“

Животниактьори. Всички обичаме филми с участието на животни. Но питал ли си се как те се оставят да бъдат снимани и как изпълняват различни роли. Откъде се вземат, кой се грижи за тях и как се заснемат кадрите, в които участват? В майския брой на NG Kids България ти предлагаме втората част от поредицата за животни-актьори, участвали във филми, заснети в България.

Страхотни возила.  Какво ще стане, ако кръстосаш обикновен автомобил с тонове фантазия? Арт кола! Тези специални коли разкриват много за личността на собствениците им. Някои наистина могат да бъдат карани по улицата, други са само за показ. Но всичките ще те накарат да се обърнеш след тях. В майския брой на NG Kids България ще научиш как автомобилите се превръщат в произведения на изкуството.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Автентичното английско произношение може да се чуе на интернет адрес: http://kids.nationalgeographic.bg, а преводът на фразите на български език е поместен на страница 38 в списанието.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

Освен NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS „Санома Блясък България“ АД издава още National Geographic България, списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас „Блясък“ и „Журнал“, луксозното lifestyle издание „Максимум“, както и светското списание Story, списание „Моето дете“ и списание Harper’s Bazaar. Като онлайн издател „Санома Блясък България“ АД поддържа http://www.nationalgeographic.bg/, http://www.cosmopolitan.bg/, http://www.bliasak.bg/ и www.rozali.com.

NGK