Coca-Cola стартира най-мащабния музикален проект в историята, в който всеки може да се включи

 

Тази година Олимпийските игри в Лондон ще имат свой химн и той се нарича Anywhere In The World”. Песента е дело на един от най-успешните музикални продуценти на Острова – Марк Ронсън и е с участието на младата британска поп звезда Кейти Би. Химнът има и специално създадена от Coca-Cola родна версия, която се нарича „Навсякъде по света”. За нейното хитово звучене се е погрижил звездният олимпийски отбор на новата българска музика в състав Рафи, Ангел&Мойсей и Криско. След подчертано спортнoто звучене на „4321“, Рафи ще развее флага на официалния Олимпийски химн „Навсякъде по света” в приятната компания на Кейти Би, най-успешния тандем от музикален формат Ангел&Мойсей и „човека с най-добрите бийтове”- Криско. Ангел&Моисей и Криско, които току що направиха премиера на съвместната си песен „Кой Ден Станахме?” внасят специфично непринудено и весело звучене на Олимпийския химн. С целия този звезден състав „Навсякъде по света” се очертава като едно от най-свежите музикални предложения за сезона, което със сигурност ще владее българския радио ефир през цялото Олимпийско лято.

„Anywhere in the world” (Навсякъде по света) включва уникални звуци от петима спортисти, които са специално избрани за проекта заради своя спортен дух и вдъхновяващи лични истории. Това са Ксения Вдовина от Русия, спринт; Мария Еспиноза от Мексико, таекуондо; Дариъс Найт от Великобритания, тенис на маса; Дейвид Оливър от САЩ, 110м бягане с препятствия и Дайян Джафар от Сингапур, стрелба с лък. В продължение на 4 месеца Ронсън се среща с тях из целия свят. „Спортът е музика, в него има толкова различни ритми! Когато записвах атлетите, не мислех за тях като състезатели в някакъв спорт, а като хора, които са част от оркестър.”, казва Марк Ронсън. При всяко посещение той участва в тренировките и записва характерни за различните спортове звуци по уникален и нетрадиционен начин. От Ксения записва сърдечния ритъм при 120 удара в минута, от Мария Еспиноза – характерният звук от удара на крака, а от Дариъс -дишането и звука от ударите на топката по масата. Част от ритъма е специфичният звук от бягащите крака на Дейвид, както и звука от забиващата се в мишената стрела на Дайян.

Coca-Cola започна най-мащабния си музикален проект, с който тийнейджърите по цял свят имат възможност да станат част от пътешествието на Ронсън и от Олимпийските игри в Лондон 2012. С приложението „Създай своя ритъм” (www.coca-cola.com/theolympics/bg-BG), тийнейджърите могат да направят своя персонален ритъм, който комбинира музикалните им предпочитания, спортните интереси и дейностите им в социалните мрежи. Всеки потребител може да качва индивидуалния си ритъм в The Global Beat – глобална дигитална платформа, която събира на едно място произведенията на млади хора от цял свят и създава уникален общ глобален ритъм. Приложението е налично и във версия за мобилни телефони, която е безплатна за изтегляне (m.coca-cola.com/theolympics/bg-BG/HomePage). Иновативната технология засича движенията на телефона и ги трансформира в звуци, които се добавят към индивидуалния ритъм.

CocaCola и Олимпийските игри

Coca-Cola е най-дългогодишният партньор на Олимпийските игри. Компанията е част от Олимпийските игри повече от 80 години, като началото на партньорство е поставено през далечната 1928 г. в Амстердам. Наскоро Coca-Cola поднови историческото си партньорство с Международния олимпийски комитет до 2020 г., с което отношенията на компанията и комитета ще станат с продължителност от близо 1 век. В рамките на партньорството си с МОК, Coca-Cola финансира стипендии на спортистите, които се подготвят за Олимпийските игри, подпомага спортната инфраструктура в редица страни и допринася за организацията на Олимпийските събития. Coca-Cola е партньор на част от инициативите в рамките на Параолимпийските игри.