Иновацията води до намалявaне облъчването на пациентите и дава по-ясни ангиографски резултати

 

Сектор Здравеопазване на Siemens въведе нова функция на ангиографа Artis zeego, който е единствената интервенционална система на пазара с роботизирана технология. Благодарение на новото приложение syngo DynaCT 360, за първи път ангиографска система може да се завърти на 360 градуса за 6 секунди и да осигури компютърно томографски сечения с поле на визуализация с размер 35/25 см.

Революционният софтуер е базиран на syngo DynaCT – технология за ротационна ангиография на Siemens, която създава компютърно томографски сечения от приблизително 400 образа и дава възможност за изключително прецизна диагностика.

Иновацията намалява времето и нивото на облъчване на пациента с над 50%. Така пациентите не са принудени да задържат дъха си и получените образи са по-ясни и с по-малко артефакти от движение. Количеството на използваното контрастно вещество е значително по-малко и високото качество на образа на меките тъкани улеснява биопсиите и аблациите.

Syngo DynaCT 360 предоставя голямо поле на визуализация, което прави апарата изключително прецизен. Лекарите имат възможност да видят цели органи по време на терапията, както и тумори и техните кръвоносни съдове.

 

СекторЗдравеопазванена Siemens е един от най-големите доставчици на медицинска апаратура в света и лидер в областта на продуктите за образна диагностика, лабораторна диагностика, медицински информационни технологии и слухови апарати. Siemens предлага на клиентите си продукти и решения за цялостна грижа за пациента от един източник – от превенцията, ранното откриване и диагностиката на заболяванията до лечението и рехабилитацията. Чрез оптимизация на клиничните процеси при най-често срещаните заболявания, Siemens прави здравното обслужване по-бързо, по-добро и по-разходоефективно. Сектор „Здравеопазване“ на Siemens предоставя работа на близо 51 000 служители и развива дейност в цял свят. За финансовата 2011 г. (до 30 септември), секторът отчита приходи от 12,5 млрд. евро и печалба от близо 1,3 млрд. евро.

За повече информация: www.siemens.com/healthcare.