Световна марка номер едно в грижата за мъжа NIVEA MEN и футболният клуб с най-голямо международно признание „Реал Мадрид“ подписаха знаменателен договор за спонсорство за испанския пазар. Споразумението ще позволи на марката за грижа за мъжката кожа на Beiersdorf да разшири позициите си чрез успешно партньорство с международния клубен футбол.

На официална пресконференция, състояла се в испанската столица, президентът на ФК „Реал Мадрид“ Флорентино Перес съобщи, че NIVEA MEN е новият официален спонсор на отбора. Сътрудничеството между футболния клуб и козметичния бранд ще продължи три години – до края на сезон 2015/2016 г. Двете марки споделят еднакви ценности – самоусъвършенстване, упорита работа, страст и отборен дух.

С новото споразумение продуктите от серията NIVEA MEN ще подкрепят престижния испански клуб. Футболистите на ФК „Реал Мадрид“ не само ще играят важна роля в елитния футбол, но и в бъдещата комуникационна дейност на NIVEA MEN, като вземат участие в рекламни клипове на марката. В стартовата кампания отборът ще бъде представен от испанските световни и европейски шампиони Серхио Рамос и Алваро Арбелоа, бразилския национал Марсело, както и от аржентинския нападател Гонзало Игуаин.

„Развълнувани сме от новото партньорство и свързаните с него проекти. Реал Мадрид е отличен избор за NIVEA MEN, защото страстта към футбола играе ключова роля в маркетинговата стратегия на марката. Това ни помага да обвържем с емоция продуктите на компанията,“ сподели Ралф Гуско, член на изпълнителния съвет за търговските марки на Beiersdorf. Компанията вече разполага с успешни партньорства с Германската футболна лига, националните отбори на Англия и Украйна, както и с един най-добрите клубове в Италия – Милан. Треньорът на немския национален отбор Йоаким Льов участва като рекламо лице и „Care Coach” (Треньор на грижата) за NIVEA MEN в Германия.

Споразумението с ФК „Реал Мадрид“ поставя началото на нова ера в грижата за кожата на NIVEA MEN. Марката ще бъде репозиционирана през пролетта и ще се появи с нов дизайн и нов слоган – „Всичко започва с теб“.