Екатерина Дафовска: Зимните спортове горят повече калории

29 февруари е датата, на която България ще живее активно и през зимата. За първи път в своята 15-годишна история най-мащабната инициатива за балансирано хранене и здравословен начин на живот „Нестле за Живей Активно!“ ще предизвика малки и големи да открият различните възможности за активности, които предлага зимният сезон.

„Каня всички, които смятат, че през зимата предпочитат да останат вкъщи, да се включат на 29 февруари в активностите и да видят, че това е сезонът, който предлага не само най-разнообразни възможности за забавление, но и условията в планината и чистият въздух укрепват здравето на човек“, призова Екатерина Дафовска – единствената ни олимпийска шампионка по биатлон. Тя застава зад инициативата „Нестле за Живей Активно!“ и допълни, че чрез спорта през зимните месеци тялото ни изразходва повече калории. Така например 1 час игра на волейбол гори средно около 400 калории, а ските – 500.

Боровец, Бороспорт и хотел Рила са домакини на събитието, като един от любимите зимни курорти традиционно предоставя възможности за практикуване на зимни спортове. Ски, сноуборд, пързаляне с шейни се нареждат до забавления като правене на снежен човек и ледено иглу, които от Нестле България и Бороспорт са подготвили за всички участници. Забавленията ще бъдат напълно безплатни и с много награди.
Официален партньор на спортния ден е Община Самоков и кметът на града Владимир Георгие

От старта на Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. През 2019 г. „Нестле за Живей Активно!“ успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините.

Повече за Нестле за Живей Активно!:

През последните 14 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможост на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.
Инициативата се провежда под патронажа на Министерство на спорта и младежта.