В България компанията дари още 50 000 лв. за фонд „Обединени срещу COVID-19”

NEPI Rockcastle – компанията-собственик на Paradise Center и Serdika Center в България, водещ инвеститор и предприемач на търговски имоти в Централна и Източна Европа, дарява близо 300 000 лв. (150 000 евро) на Международната организация на Червения кръст. Целта на дарението е подкрепа на усилията за предотвратяване на разпространението на Covid-19. Сумата ще се разпределя в съответствие с належащите медицински нужди и ще се използва за закупуване на дезинфекционни средства и продукти за жизненоважна грижа, в това число: хирургични маски за лице, сапун, кърпички и други.

Дарението ще подпомогне усилията за предотвратяване на разпространението на вируса в Централна и Източна Европа, както и защитата на медицинския персонал.

В края на 2019 г. NEPI Rockcastle България направи дарение от 100 000 лева за каузите за лечение в дарителската платформа DMS, като 50 000 лв. от средствата вече са насочени към фонд „Обединени срeщу COVID-19“, иницииран от Български дарителски форум, фондация “Америка за България”, посолството на САЩ и Американската търговска камара. Фондът ще финансира инициативи в подкрепа на засегнати от кризата уязвими групи хора – медицински персонал, хора с увреждания, възрастни, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и др.

За средства от „Обединени срещу COVID-19“ могат да кандидатстват лечебни заведения, граждански организации, читалища и социални предприятия от цяла България. За целта те трябва да попълнят електронен формуляр, достъпен на специално създадения интернет сайт: www.United4BG.org. Крайният срок за подаване на документи за първия кръг на финансиране на проекти е 16 април 2020 г.

Настоящата инициатива е продължение на вече осъществената в предходната година дарителска програма на NEPI Rockcastle, включваща подкрепа на социални инициативи на над 80 неправителствени организации, действащи в различни области, сред които здравеопазване, образование, социални програми и и околна среда.