Део, Лео, Рафи, Играта и Жана ще са специални гости на финала

тази неделя в Пловдив

 

След повече от три месеца активни спортни занимания, оспорвани футболни битки и споделени позитивни емоции на хилядите участници, междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!“ навлиза в своята последна фаза. Тази събота и неделя – 17 и 18 май, е големият финал, който ще се проведе на централния градски площад в Пловдив. Тогава ще премерят сили помежду си осемте най-добри училищни отбора в страната, които вече станаха първенци в своите градове: ОУ „Антон Страшимиров“ – Бургас, 4-то ОУ „Кирил Христов“ – Стара Загора, СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ – Благоевград, 63 ОУ „Христо Ботев“ – София, ОУ “Св. Патриарх Евтимий” – Велико Търново, СОУЕЕ “Св. Константин-Кирил Философ” – Русе, ОУ „Константин Величков“ – Пловдив, СОУ „Найден Геров“ – Варна.

В съботния ден ще се проведат квалификационните срещи на отборите, разделени в две групи. Началото на мачовете е в 9.00 ч., а в 11.00 ч. започват игрите за публиката. Всички жители и гости на града са поканени да се присъединят към спортния празник, където ги очакват много забавления и спортни надпревари с награди.

Неделя е решаващят ден, в който ще се изиграят полуфиналите и големият мач за определяне на тазгодишния победител в „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!“. Битките на терена започват в 10.00 ч., а специално за да подкрепят участниците,  на площада в Пловдив ще бъдат Део, Лео, Рафи, Играта и Жана. Феновете им за първи път ще чуят на живо новото им общо изпълнение – „Светът е наш“. Песента е българската версия на химна на Coca-Cola за Световното първенство по футбол на FIFA в Бразилия 2014. Спортният уикенд ще завърши с томбола с награди за най-активните участници в игрите за публиката.

Междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!“ е една от многото футболни инициативи, които компанията подпомага в държавите, в които оперира. В глобален мащаб Coca-Cola подкрепя Свeтовното първенство по футбол на FIFA, защото твърдо вярва, че футболът има силата да вдъхновява и обединява милиони различни хора с една обща цел – да са раздвижат, да се забавляват и да мечтаят заедно