Списание National Geographic спечели най-голямата награда – тази за най-добро списание – на годишната церемония National Magazine Awards за 2011, които се проведоха в Ню Йорк, САЩ. „За нас е голяма чест да получим тази награда, тъй като тя отличава всички наши качества – текстовете, графиките, картите, видео-материалите на сайтовете на National Geographic, стила на фотография,… Ние се гордеем с дългогодишната си история, а рзбира се, с нашия екип, който прави цялата магия на списанието факт”, сподели Крис Джонс, главен редактор на National Geographic.

Освен наградата за най-добро списание, National Geographic спечели също отличието за най-добър брой – този от месец април 2010 г., както и за специалното издание „Водата: Нашият жаден свят”.

На събитието присъстваха повече от 700 редактори и издатели на списания.

Вечерта започна с анонс на Лари Хакет, главен редактор на People и президент на Американската асоциация на редакторите на списания, който обяви, че 9 май е обявен за ден на списанията в Ню Йорк от кмета Майкъл Блумбърг. Връчването на наградите бе предшествано от реч на Грейдън Картър, главен редактор на Vanity Fair, в памет на фотожурналистите Тим Хетерингтън и Крис Хондрос, загинали при отразяването на войната в Либия. Хетерингтън е бил фотограф към Vanity Fair, а Hondros е бил дългогодишен сътрудник на Virginia Quarterly Review и е бил номиниран за National Magazine Award през 2008 г.

 

The National Magazine Awards са серия от американски награди, които отличават постиженията в индустрията на издателите на списания. Управляват се от Американското дружество на редакторите на списания и на Колумбийския университет – департамент по журналистика от 1996 г.