На 4 август, пред хотел „Черно море” в морската ни столица Варна се състоя шестото издание на традиционния Спринт на високи токчета, организиран от списание Cosmopolitan с любезното съдействие на Gillette Venus Proskin. И тази година над 100 момичета от цялата страна бяха дошли специално за събитието с надеждата, че ще спечелят голямата награда, но също така и да се забавляват.

 

За всички дами, които взеха участие в състезанието имаше подготвени много подаръци от Gillette Venus Proskin, Bioderma, Scholl, списание Cosmopolitan и модния партньор на събитието Deichman. Между отделните стартове публиката се забавляваше с игри като състезание по патешко ходене, бягане на мъже – също по токчета и минаване на трасето на един крак.

 

Гвоздеят на събитието се оказа извънредния старт на мъже, които носеха на ръце своите Cosmo гаджета. Четирима мъже тичаха настървени да покажат на любимите си кой е най-силният от тях.

 

Финалът беше изключително оспорван, като само стотни деляха трите финалистки една от друга. Най-бързата дама се оказа Таня Димитрова, 31 г. от Пловдив, с време 6,14 секунди в растоянието от 40 метра. Тя даде всичко от себе си, за да грабне голямата награда от 1000 евро, която бе връчена от главния редактор на Cosmopolitan Детелина Стаменова.

 

Събитието събра много зрители, които проследиха стартовете и финала, а водещи на Спринта бяха Поли Генова и Симеон Колев – водещ на сутрешния блок на БГ Радио – „Стартер“.