С над 1000 човека регистрирали се и стотици включили се пряко в кулинарните курсове, приключи вторият сезон на Академия „Изпечи с любов“. Инициативата на „София Мел“ даде възможност на 300 късметлии да почерпят опит от професионални майстори-пекари и практически да усвоят традиционни и иновативни похвати при приготвянето на солени и сладки печива.

София бе последният град от кампанията Академия „Изпечи с любов“ като събитията се проведоха на 24 и 25 март в HRC Culinary Academy. Под ръководството на шеф Виктор Светославов, близо 80 човека приготвиха, изпекоха и украсиха сладкарски изкушения по рецепти на „София Мел“. Участниците се запознаха теоретично и практически със стъпките, които е необходимо да следват при приготвяне на печива в домашна среда, както и с видовете брашна и използването им в домашна и в професионална среда.

Кулинарните курсове от втория сезон на Академия „Изпечи с любов“ се проведоха в рамките на 4 месеца в 4 града – в София, във Варна, в Пловдив и в Плевен, като кампанията протече със съдействието на Dr. Oetker, Олинеза, Olympus и Сладея. По време на десетте практически курса се приготвяха традиционни сладки и солени печива: хляб със семена, памук погача, домашен козунак, бисквити с шоколадови парченца и винени мъфини с крема сирене.

Инициативата на “ГудМилс България” ЕООД има за цел да обърне внимание на създаването на добра хранителна култура и използването на качествени продукти в дома. Кампанията акцентира и върху възможността любители пекари да се почувстват като майстори-готвачи и забавлявайки се да се запознаят и изпробват традиционни и иновативни техники при приготвянето на печива.

След грандиозния успех на кампанията, организаторите започват подготовка за следващия сезон на Академия „Изпечи с любов“.

 

За компанията:

„ГудМилс България“ ЕООД е една от най-големите и модерни мелници на Балканския полуостров, функционираща от 1986 г. През своята 30-годишна история „София Мел“ е лидер в производството на брашно в България със 100% разпознаваемост и 56% пазарен дял в стойност. Компанията предлага най-качествените продукти, отговарящи на различните вкусове и предпочитания.

Динамичното развитие на технологиите в производството на различни печива и сладкиши, както и непрекъснатото обновяване и обогатяване на асортиментите налагат необходимостта от нов подход и създаване на точно определени типове брашна, подходящи за вида оборудване и конкретната технология.

Марката предлага 19 вида брашно за употреба в домашни условия и над 19 вида за професионално ползване.