Близо 125 000 млади хора от цялата страна са посетили Форума от старта му през 2002 г. до днес, като всеки шести си е намерил работа или стаж

 

Четвъртък, 10 Март 2011 г. След две години на криза икономиката бавно, но сигурно се възстановява и като резултат броят на фирмите, записали се за участие в Националните дни на кариерата за първи път от две години отбелязва ръст. Повече са и работните и стажантски места, които ще бъдат предложени на студентите и младите специалисти. През годините всеки шести посетил форума студент е получил предложение за работа или стаж, като дори са оставали и незаети стажантски места.

Форумът се организира от компанията за HR услуги JobTiger, която също отпразнува своята десета годишнина с традиционната подкрепа на една от най-големите хранителни компании в страната – Нестле България АД, която е генерален спонсор на Националните дни на кариерата за осма поредна година.

Форумът е единственото по рода, мащаба и значимостта си събитие в България, където бизнесът се среща с младите хора и им предоставя възможности за развитие и реализация в кариерата. Резултатите от изминалите издания показват, че за десетте години на провеждане близо 125 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация. Днес зад много от щандовете на фирмите участници във Форума стоят хора, започнали трудовия си стаж именно чрез някой от предишните му издания. По случай десетия си юбилей и предвид традиционно националния си обхват, по-рано тази година Форум “Кариери” получи името “Национални дни на кариерата”.

 

Програма

 

Дата: Място:

16-17 март София, НДК, зала 3, етаж 7

21 март Варна, Фестивален и конгресен център

23 март Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус

28 март Русе, Русенски университет “А. Кънчев”

30 март Свищов, Стопанска Академия “Д. Ценов”

4 април Пловдив, Международен пловдивски панаир, Конгресен център

6 април Бургас, Бургаски свободен университет

 

Отделът за подбор на персонала на JobTiger тази година ще участва със свой щанд във всички градове на провеждане на Форума под надслова: “Отдел за борба с безработицата”. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. JobTiger работи с над 20 000 клиенти-работодатели и повече от 250 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора, до висококвалифицирани професионалисти.

Нестле България традиционно е генерален партньор на Националните дни на кариерата, в унисон с принципите си за създаване на споделена стойност и ангажираност към обществено-значими инициативи в подкрепа на младите хора. Това партньорство е естествено продължение на развиваната през годините стажантска програма на компанията, която дава възможност на студентите да придобият практически опит в реална бизнес среда. Краткосрочните и едногодишни стажове се радват на голям интерес сред кандидатите, тъй като дават възможност за плавно навлизане в професионална среда. Стажантските програми се развиват успешно вече 15 години, като досега в тях са се включили над 200 студенти, а над 80% от тях са останали на постоянна работа в компанията.

По традиция Форумът е придружен от предварителни срещи със студенти, на които те имат възможност да зададат своите въпроси по отношение на подготовката за участието си в Националните дни на кариерата, както и презентациите на отделни фирми по време на Форума в София. Участието на студентите и младите специалисти в “Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” е безплатно.

В сайта на “ДжобТайгър” (www.JobTiger.bg) може да бъде намерена подробна информация за условията за участие в събитието. Допълнителна информация може да получите и от екипа на “ДжобТайгър” (тел.: 02/ 491 8000 и e-mail: office@jobtiger.bg).