Галя, Лора Караджова, Сантра и Кристо, Мария Илиева, Устата, победителката от „България търси талант“ – Богдана, ансамбълът на Нешка Робева и бийтбокс шампионът Skiller са сред звездите в юбилейното издание на инициативата

 

На 20 юни 2010 г. кметът на София Йорданка Фандъкова, някои от най-известните лица в света на спорта и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен поход от НДК до Южния парк под мотото „Живей активно!“ за пета поредна година. Инициативата на Нестле България обичайно ще започне от 10:00 часа, на пилоните на НДК, откъдето софиянци ще тръгнат, за да популяризират здравословния и активен начин на живот. Водещи на събитието ще бъдат Део и Гъмов, а сред звездите, които ще участват в юбилейното издание на “Живей активно!“ и ще зарадват всички с невероятните си изпълнения са Галя, Лора Караджова, Сантра и Кристо, Мария Илиева, Устата, бийтбокс шампионът Skiller, победителката от „България търси талант – Богдана“ и ансамбълът на Нешка Робева. Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова

За пета поредна година хиляди софиянци ще вземат участие в масовия поход, редом с някои от най-големите български спортисти. Участниците ще поемат по бул. Витоша към Южния парк, където на 15 специално изградени сцени в парка ще бъдат организирани различни спортни демонстрации, състезания, игри в областта на балансираното хранене и здравословен начин на живот, както и концерти с участието на топ спортистите на България и още любими на мнозина лица от телевизионния екран.

Сред активностите, в които хората ще могат да се включат заедно с цялото си семейство, са различни видове танци, волейбол, футбол, стрийтбол, скално катерене, бийт бокс, фитнес упражнения, художествена гимнастика и много забавни игри и активности за бебета, домашни любимци и хора от всички възрасти. Тази година всички желаещи да се включат в спортните турнири ще имат възможност да заявят своето участие на facebook страницата на Живей Активно!, както и на специален щанд пред пилоните на НДК от 7 до 17 юни.

Инициативата „Живей Активно!“ се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света, Нестле, осъществява в България. Всяка година „Живей Активно!“ придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в „Живей Активно!“.

От първото издание на „Живей Активно!“, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 55 000 са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Санома Блясък България, сп. Журнал за жената, в. Монитор, в. Телеграф, в. Меридиан мач, БГ радио, Радио NRJ, Радио City, Радио Nova, sportni.bg и в. 19 минути.