Г-жа Меглена Кунева, Агенция Митници и РИОКОЗСофия подкрепят инициативата

 

Списание Harper’s BAZAAR стартира втората част от своята кампания „Ментетата не са на мода“. В подкрепа на инициативата, която се противопостави срещу производителите на ментета в модния бранш, се обяви и МВР. В лицето на главен инспектор Явор Колев, ръководител на сектор „Компютърни престъпления и интелектуална собственост“, изисканото издание откри нов съюзник.

Зимният брой на Harper’s BAZAAR запознава подробно читателите с онлайн търговията на фалшиви стоки. Тя е най-новият начин за разпространението на евтини и опасни модни дубликати. МВР и Агенция „Митници”, работейки в екип, следят непрестанно за сайтове, предлагащи фалшификати. Целта е да се предотврати продажбата им преди да стигнат до потребителя.

Списание Harper’s BAZAAR и МВР информират читателите, че търговията на неистинските модни артикули и козметика е опасна за здравето, защото за производството им се използват некачествени продукти. Освен това разпространението и употребата на модни дубликати води до огромни загуби за оригиналните производители и дизайнери. Те губят не само пари, но и доверието на потребителите в техните продукти.

Как да се научим да различаваме фалшивите от стойностните модни стоки и кои са най-често фалшифицираните продукти читателите ще узнаят от новия брой на списанието.

Harper’s BAZAAR излиза на 26 ноември.