Рафи, Дивна и Иван Тишев – Боби от „Революция Z” 

демонстрираха завидни спортни умения 

12.02.2013 г., София: Свилен Нейков – министър на физическото възпитание и спорта, Ирена Димитрова – директор на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ в Столична община, Пенка Иванова – директор на дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“ към Министерство на образованието, младежта и науката, Евгени Цонев – оперативен мениджър на Coca-Cola за България и Никос Калайтзидакис – генерален директор на Кока-Кола ХБК България, дадоха официален старт на второто издание на ученическия футболен турнир „Купата на Coca-Cola” под надслов „Движи се!”.

Първата топка символично бе подадена лично от министър Свилен Нейков, който заяви: „Приветстваме инициативата и идеята за активността и спорта в училище. Очакваме повече от 5 000 деца да спортуват активно с Купата на Coca-Cola“. От Министерството на образованието, младежта и науката споделиха, че подкрепят оригиналния формат на цялата кампания, който включва участието на учителите и на семействата на учениците. Г-жа Ирена Димитрова от Столична община пожела успех на участниците и изрази радостта си, че София ще е домакин на финала. По време на официалното откриване организаторите от Coca-Colа обявиха, че тази година турнирът се разраства в национален мащаб и благодариха на всички партньорски институции за големия им принос към развитието на кампанията.

В откриването се включиха още Дивна, Рафи и Иван Тишев – Боби от „Революция Z” и призоваха тийнейджърите да бъдат активни и да се движат повече. Любимците на младежите влязоха в ролята на вратари и нападатели и се справиха блестящо, като показаха много спортен дух. Те споделиха, че обичат да спортуват и ще подкрепят участниците в “Купата на Coca-Cola: Движи се!” по време на квалификациите и финала. В официалното откриване участие взеха и миналогодишните победители в турнира – учениците от 78 СОУ „Христо Смирненски“, район Банкя. Те бяха обявени за първите почетни членове на „Звездния клуб на Coca-Cola“ и демонстрираха футболните си умения в оспорвана игра с младите таланти на българската музикална и актьорска сцена.

За втора поредна година спортният празник мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. През 2013 г. “Купата на Coca-Cola” значително разшири обхвата си и вече се провежда в училищата в четири български града – София, Пловдив, Варна и Бургас. В турнира могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години. Етапът на записване и вътрешно училищни квалификации вече тече, следват районните и градски турнири през април и май, а финалът е на 2 юни. Голямата награда за шампиона през 2013 г. е спортен лагер в Италия, на който победителите ще имат шанса да се запознаят със свои връстници, спечелили турнира в други европейски страни.

Спортното състезание се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта като част от програмата „Аз обичам спорта“, Министерство на образованието, младежта и науката, Столична община в подкрепа на инициативата „София – кандидат за европейска столица на културата”, община Пловдив, община Бургас и община Варна. Повече информация може да намерите на www.coca-cola.bg, както и на фейсбук страницата на инициативата Купата на Coca-Cola България.