Певицата Белослава, ТВ звездата Камен Воденичаров и волейболният национал Валентин Братоев подкрепиха екологичната иновация

12.09.2013г., София: Минерална вода Банкя използва за пръв път в България иновативната технология, наречена PlantBottle™, за опаковките си от 500 мл от месец септември. Това е сред най-значимите практики в сферата на устойчивото развитие на компанията в България. Новата бутилка отново е 100% рециклируема, както всички PET опаковки на компанията, но за производството й е използван до 30 % растителен материал. В производството на бутилката е използвана захарна тръстика, което спомага въглеродният отпечатък върху планетата значително да се намали.

Новата бутилка PlantBottle™ бе представена в оазис от естествена растителност, изграден специално за събитието. Участниците имаха възможност да открият нови, нестандартни приложения на бутилките в своето ежедневие. Те им вдъхнаха нов живот, като се включиха в творческите работилници, в които ги рециклираха под формата на бижута, сувенири и дори хранилки за птици. Най-малките посетители се включиха в играта за разделното събиране на отпадъци, както и в интерактивните екологични занимания.

Поп певицата Белослава, ТВ звездата Камен Воденичаров и волейболният национал Валентин Братоев подкрепиха лично екологичната иновация PlantBottle™. Водещата на представянето Белослава, известна с екологичното си мислене, сподели удовлетворението си, че голяма марка от ранга на Банкя работи и се развива с мисъл за околната среда и за по-доброто бъдеще на планетата. Новата опаковка на Банкя вдъхнови режисьорския талант на Камен Воденичаров, който пресъздаде нейния екологичен дух в авторски късометражен филм. Валентин Братоев сподели, че се радва на възможността да застане зад тази зелена инициатива като част от стратегическото партньорство между минерална вода Банкя и Българската Федерация по Волейбол.

Всички посетители на Сердика център имат възможност да посетят зеления оазис на минерална вода Банкя и да се включат в екологичните активности до 15 септември.  Партньори на кампанията са Българско дружество за защита на птиците и ЕКОПАК.