Възстановките на известни битки, организирането на антични и средновековни фестивали и пресъздаването на моменти от национално-освободителните борби са ново и все още слабо познато явление у нас. Макар те да са считани за хоби, все повече изследователи обръщат внимание на историческата достоверност, издигната в закон при реконструкциите на облеклото, оръжието и други предмети от дадената епоха. Ноемврийският брой на National Geographic България представя статията на журналиста Любомир Кюмюрджиев, от която читателите могат да научат какви са хората, които възстановяват римски обичаи, приготвят храни и напитки по старинни рецепти или се обучават в средновековна фехтовка.

Разгледайте непубликуваните снимки към материала на интернет адрес:

http://www.nationalgeographic.bg/

Снимка: ©2010 Иво Данчев / National Geographic България

 

Заедно с ноемврийския брой на списанието, читателите ще имат възможност да попълнят домашната си библиотека с „500 МЕЧТАНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ“ – поредица на National Geographic от четири части, третата от които е на тема „Културни развлечения и кулинарни изкушения“. Изданието предлага подбор от 500 незабравими пътешествия, великолепни снимки, множество цветни карти и професионални съвети как да превърнете всяко мечтано пътуване в реалност.

 

Списание National Geographic България ще ви представи още големите миграции на животните, най-новите открития за империята на ацтеките и държавата-модел Сингапур.

Вижте мултимедийната презентация към материала за големите миграции на интернет адрес:

http://www.nationalgeographic.bg/