2000 лв. ще спечели победителят в “LG Lifestyle Apps

 

София, България, 12 май 2011 г. – LG Electronics България стартира конкурс за лайфстайл приложения за мобилната операционна система Android. Компанията ще стимулира идеите на родните разработчици съвместно с най-голямото издателство на списания у нас – Санома Блясък България. Конкурсът LG Lifestyle Apps е отворен за участие до 30 юни. Победителят ще спечели парична награда от 2000 лв., а класиралите се на първите три места ще получат и смартфон на марката. Наградата за финалистите, класирали се на първо и второ място е първият смартфон с двуядрен процесор в света LG Optimus 2X, а финалистът на трето място ще си тръгне със стилен смартфон LG Optimus ME.

 

„С интерес очакваме предложенията на участниците,” коментира Димитър Вълев, Мениджър „Маркетинг и продажби, мобилни комуникации“ в LG Electronics за България. „Целта ни е да вдъхновим българските разработчици и да им дадем възможност да демонстрират способностите си. Тематиката, която избрахме е съобразена с наблюденията ни върху предпочитанията на потребителите – те се интересуват от забавни и развлекателни приложения, които да разнообразят ежедневието им. Изданията от портфолиото на Санома Блясък България изпълняват тази роля в реалния свят и ще е интересно да разберем как различните теми ще бъдат пренесени на интерактивния мобилен дисплей.”

 

Това е първото специализирано състезание за Android-разработчици в България, като приложенията трябва да са свързани с аудиторията на изданията или уеб сайтовете на Санома Блясък България: сп. ELLE, сп. Cosmopolitan, сп. Harper’s Bazaar, сп. Максимум, сп. Блясък, сп. Story, сп. Журнал за жената, сп. Кулинарен журнал, сп. Здравен журнал, сп. Моето дете, сп. National Geographic, сп. National Geographic Kids, сп. Гответе с мен, gotvetesmen.com, rozali.com, cosmopolitan.bg, moetodete.bg, bliasak.bg или nationalgeographic.bg.

 

В LG Lifestyle Apps могат да се включат всички желаещи, които са пълнолетни и притежават необходимите умения, без значение от образованието и местоработата им. Участието в конкурса става с предварително записване на e-mail адрес: lgappcontest@lge.bg, където участниците трябва да посочат своите имена и данни за контакт, заедно с кратко описание на приложението, което ще създадат. След регистрация участниците ще имат време до 30 юни, за да разработят приложението си и да го публикуват в Android Market. Те трябва да упоменат, че приложението е създадено за конкурса LG Lifestyle Apps.

 

Критериите за оценка на кандидатурите включват: удобство за използване, оригиналност, приложимост и леснота на намиране в Android Market по ключовите думи „LG Electronics“, „Sanoma Bliasak“ и „Bulgaria“. Журито ще се състои от следните представители: Велина Димитрова – мениджър онлайн проекти в Санома Блясък България, Деян Дянков – главен редактор на PixelMedia.bg, Момчил Карабулев – главен редактор на mobilebulgaria.com, Антон Белев – блогър и редактор на hardwarebg.com, mobility.bg, Computer Bild Bulgaria, както и Димитър Вълев – представител на LG Electronics.

 

За повече информация относно конкурса:
http://www.lg.com/bg/mobilnitelefon/konkurslglifestyle.jsp

 

# # #

За LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 80 000 души в над 115 представителства по целия свят, в т.ч. 84 дъщерни компании. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48,2 милиарда долара) през 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана глобален партньор и технологичен партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за глобалното спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

 

За LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. За повече информация: www.lg.com