През 2016 г. ВУ “Владо Николов” се присъединява към инициативата на Нестле България
Живей Активно! и открива свои класове в нови 10 български града
 
 
В рамките на по-малко от три месеца над 800 души са играли волейбол с ВУ “Владо Николов”. Това бе обявено от спортсмен Nо1 на Европейското първенство по време на Коледен празник на волейбола, организиран за децата и родителите от училището, носещо неговото име. 
На 27 декември 2015 г. в Зала “Христо Ботев” капитанът на Националния отбор по волейбол представи резултатите от дейността на волейболното училище, основано през октомври 2015 г., и обяви плановете за развитие на школата за следващата година. През 2016 г. училището се присъединява към инициативата на Нестле България Живей Активно!, която в продължение на 11 поредни години популяризира активния начин на живот и балансираното хранене в цяла България. Като част от партньорството ВУ “Владо Николов” ще открие свои класове в 10 нови български града, сред които ще бъдат Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив и Русе. 
„На 38 години аз се чувствам в перфектна форма. За мен спортът е не само професия, но и начин на живот и искам да възпитам и синовете си да мислят така. Независимо дали те ще продължат да се занимават с волейбол или ще изберат да поемат по друг път, за мен е важно да знам, че съм им създал цялостно отношение към движението и ще спортуват винаги, когато имат възможност. Именно затова вярвам, че инициативата Живей Активно! е един от добрите примери за това как да направим спорта привлекателен за хора от всички възрасти и да ги мотивираме да гледат на движението като приятно и полезно занимание за цялото семейство. През 2016 г. нашето училище ще се включи в Живей Активно! и заедно с партньорите ни от Нестле България ние ще целим да запалим все повече хора по спорта и да мотивираме родителите да водят децата си в залата”, заяви Владо Николов непосредствено преди да проведе едночасова тренировка за децата от училището, в която взеха участие и двамата му сина Александър и Симеон.
По време на празника капитанът на Националния отбор по волейбол и негови ученици взеха участие в демонстративен мач срещу отбора на Сашо Йовков, в който се включиха Мис България Гергана Гунчева, тим-мениджърът на националния отбор Стефан Чолаков и представители на медиите. 
Бяха организирани и редица забавни игри и състезания под мотото “Живей Активно!”, с участието на децата от школата и техните родители и волейболните национали. 
В края на Коледния празник, Владо Николов благодари на всички партньори, ученици и родители, които са повярвали в неговата кауза, и заедно с легендата на българския волейбол Любо Ганев връчи специални награди на всички от волейболното училище с пожелание за една активна и изпълнена с движение 2016 година.