Първи по рода си календар, насърчаващ кърменето, инициира Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“. Най-красивото и емоционално изживяване между майката и детето е илюстрирано с уникалните фотографии на Калина Арсова, а идеята и организацията на снимките са дело на Елеонора Минкова, доброволен консултант по кърмене.

 

Във фотосесиите топмоделът Ирена Милянкова, Стефи Тотева и Марияна Ангеловска и техните бебета показват 12 удобни и практични пози за кърмене, подходящи за новороденото или за по-големи кърмачета.

 

Списание „Моето дете“ подкрепи инициативата на НАПК, като създаде плакат под мотото „С любов за моето дете”. Той нагледно илюстрира основните пози при кърмене, придружени от точни инструкции, които ще те предпазят от най-често допусканите грешки. Плакатът ще бъде разпространяван безплатно в родилните отделения и лекарски кабинети из цялата страна с помощта на НАПК и Немския хомеопатичен съюз.

 

Календарът може да бъде закупен в книжарници “Хеликон”, варненската болница “Майчин дом” или от консултантите към НАПК (за връзка www.podkrepazakarmene.com).