От края на септември Finlandia Vodka ще се предлага на българския пазар с нов дизайн на бутилката. Новата визия е дело на световноизвестните дизайнери Хари Коскинен, участвал в разработването на дизайна на предишната бутилка, и Кенет Хърст – продуктов дизайнер, разработил креативните визии на парфюми за Дженифър Лопес, Селин Дион, Havana, Tommy Hilfiger, на продукти за бръснене на гиганта Gillette, на емблематичната метална опаковка на часовниците „Vizio” за швейцарския бранд Movado и много други.

“Finlandia Vodka е достигнала позицията на втора най-голяма премиум водка в Европа и 5-та най-голяма премиум водка в света не само заради уникалното си качество и страхотния си вкус, но и заради винаги иновативния си и стилен дизайн. Дизайнът на новата бутилка е вдъхновен от леда и всеки знае колко перфектен е той в своята естествена чистота. Организираме конкурса “Perfection Redesigned”, защото искаме да провокираме младите хора, които разбират от дизайн, да измислят различни начини за последваща употреба на новата бутилка и как тя може да се превърне в неизменна част от домашния интериор или офиса”, сподели Красимир Атанасов, маркетинг мениджър на фирмата производител на Finlandia Vodka – Brown-Forman.

В конкурса „Perfection Redesigned” могат да се включат всички лица над 18-годишна възраст, които се занимават на професионално или любителско ниво с индустриален, интериорен или рекламен дизайн, както и хора от сферата на визуалните изкуства и художници. Всеки участник може да визуализира и да изпрати за участие до 3 проекта, в които бутилката става част от интериора на дома или офиса – като част от мебел, като ваза за цветя, като лампа, като елемент от картина или стенно пано и т.н.

Всички допуснати за участие в конкурса творби ще бъдат изложени на официалното събитие по представянето на новия дизайн на бутилката на Finlandia Vodka, което ще се проведе в края на септември. В присъствието на медии, партньори и гости, победителят ще бъде обявен от 3-членно жури в състав: доц. Станко Войков – ръководител на специалността „Индустриален дизайн“ в НХА, доц. Мирослав Богданов – ръководител на „Рекламен дизайн“ в НХА и доц. д-р арх. Калин Тихолов – ръководител на Катедра „Архитектурен дизайн и интериор“ в УАСГ.

Наградата за победителя е 1 000 лева и много изненади и подаръци от организаторите.

Проектите се изпращат на е-mail: perfection.redesigned@gmail.com до 20 септември вкл.

Конкурсът Perfection Redesigned няма да бъде единична инициатива. Намерението на организаторите е да подкрепят млади таланти и занапред, като приоритет ще бъдат хората, които се занимават с дизайн, мода, изобразително изкуство и фотография.

Повече за условията на конкурса, както и визията на уникалната бутилка на Finlandia Vodka, може да сe намери на www.apraagency.com/uslovia.

 

За допълнителна информация: Христина Ванчева, т.02/ 981 41 90; 0895 77 07 64