Екоманиаци, пишете!

Vesti.bg и Кока-Кола ХБК България отново провокират отговорното мислене за водата и околната среда. Най-добрите есета ще спечелят страхотни награди.

Най-големият информационен сайт в страната, Vesti.bg, за трета поредна година организира конкурс за есе на екологична тематика „Екомания”. Темата на тазгодишния конкурс е „Капка по капка” и цели да отличи най-доброто есе, посветено на водните богатства, тяхното значение за околната среда и живота на всеки един от нас. Темата е отворена и за индивидуални интерпретации.

За втора година официален партньор на конкурса е Кока-Кола ХБК България с инициативата „Зелен Дунав”, която е част от дългосрочната политика на компанията за опазването и устойчивото използване на водните ресурси. Конкурсът се провежда под патронажа на министъра на околната среда и водите Нона Караджова.

са кратки и лесни – от 500 до 1500 думи (между една и три печатни страници). Есетата трябва да се пращат на адрес eco@netinfocompany.bg. Заедно с есето, участниците в конкурса трябва да изпратят трите си имена, възрастта си и телефон за връзка. Срокът за изпращане е до 24.00 часа на 28-ми юни.

За да се гарантира прозрачността на конкурса, всички есета ще бъдат публикувани в специално създадената рубрика „Екомания” на информационния сайт без редакторска намеса и по реда на тяхното получаване.

Победителите ще бъдат обявени на Международния Ден на река Дунав – 29-ти юни, а наградите ще бъдат получени на специална церемония в Софийски Университет „Св.Климент Охридски” на 2-ри юли. Mинистърът на околната среда и водите Нона Караджова, изпълнителният директор на Кока-Кола ХБК България и главният редактор на Vesti ще връчат наградите.

А те са повече от атрактивни:

Победителят ще се има възможност да се наслади на богатството и красотата на река Дунав и ще получи дунавски уикенд във Виена с включен тур с кораб по реката. Победителят ще бъде стимулиран и с още една награда – лаптоп DELL Inspiron N5010.

Второ място носи едноседмична екскурзия в Национален парк “Централен Балкан” и фотоапарат OLYMPUS SP-620UZ. Така победителят ще има възможност да направи снимки и репортажи по време на обиколката си в парка, които в последствие могат да бъдат закупени от Mинистерство на околната среда и водите.

Авторът на есето, класирано на трето място получава фотоапарат OLYMPUS VR-320, с който да запечата природните забележителности и водни богатства на страната.

По традиция министър Караджова ще награди и най-малките участници в конкурса, които ще получат енциклопедии, посветени на водите и околната среда.

Инициативата на Vesti.bg и Кока-Кола ХБК България се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите и Софийски Университет „Св. Климент Охридски”.

Нетинфо“, в чието портфолио е Vesti.bg, е една от първите български компании, със стабилна зелена политика, следвана през последните години. Системата на Кока-Кола, заедно с Международната комисия за опазване на река Дунав повече от 7 години провеждат инициатива „Зелен Дунав”, която цели да опази реката и нейното биоразнообразие, както и да съхрани духа и традициите на дунавските райони.

Медиeни партньор на инициативата e БГ Радиo.