Хиляди варненци и гости на града се включиха в инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! и цял ден спортуваха за здраве с водещия Део, спортния коментатор Крум Савов и волейболната легенда Евгени Иванов-Пушката

На 10 август 2010 г. за четвърта поредна година инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! зарадва гражданите и гостите на Варна с разнообразни спортни активности и вкусни изненади. Хиляди фенове на здравословния начин на живот имаха възможността да се раздвижат със спортни активности и да научат много интересни неща за балансираното хранене и движението от Нестле България. Заедно с водещия Део за доброто настроение и добрата форма на участниците се погрижиха най-добрите инструктори и танцьори.

На плажа на комплекс „Рапонги” професионални инструктори по йога, тае-бо, стречинг, хип-хоп и латино танци показаха на всички желаещи как да се погрижат за добрата си форма и настроение. Дори водещият Део взе участие в активностите и показа отлични танцови умения, а Лора Караджова пя с всички свои фенове. Задължителен елемент от здравословния ден на плажа бяха разнообразните балансирани храни и напитки.

За майките с деца имаше специална изненада – сутрешна гимнастика и много подаръци. Въпреки топлото време, желаещи не липсваха и за волейболния турнир, който се организира на плажа. Волейболната легенда Евгени Иванов – Пушката и спортният коментатор Крум Савов даваха професионалните си оценки и напътстваха участниците с чаша фрапиращо кафе в ръка. След обяд момичетата обраха овациите на публиката, която също участва в атрактивните танци. А тези, които не се осмелиха, направиха сами своето фрапиращо кафе по оригинална рецепта.

Малчуганите също не останаха пренебрегнати – за тях бе организиран турнир по мини футбол с много забавни изненади и вкусни награди. Освен всички забавления под шатрата в детския кът, децата имаха възможността да си направят снимки със зайчето Quiky. Интересни игри имаше през целия ден и под специалната „сладоледена” шатра, където участниците се забавляваха с изобилие от сладолед. На финала на деня плажът на комплекс „Рапонги” се превърна в караоке клуб, в който Део и Лора Караджова пяха заедно с десетки усмихнати смелчаги.

В края на здравословния за цялото семейство ден всички участници в инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! си тръгнаха с усмивки, добро настроение и много награди. След Варна ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще продължи в Несебър на 12 август 2010 г. и ще завърши на 14 август 2010 г. в Приморско.

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!:

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света – Нестле, осъществява в България. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в ЖИВЕЙ АКТИВНО!

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес повече от 75 000 са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и да усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се организира с подкрепата на списание Журнал за жената, списание NG Kids, вестник Черно море, Дарик радио – Бургас, вестник Монитор, вестник Телеграф, вестник Меридиан Мач и http://www.sportenden.info/.