Животни решават задачи

Катериците не могат да броят до сто, а лъвовете може би не знаят имената на триъгълниците и четириъгълниците. Но учените вече знаят, че някои животни имат усет към числата: виждали са ги да броят, да преценяват и дори да измерват. А дали биха могли да ти решат задачите по математика – отвори новия брой на KIDS и сам прецени.

Спасителна акцияАмурски тигър

Самотното амурско тигърче се скита безцелно около далечно село в Югоизточна Русия. През студения февруари температурата е -15°С и сняг покрива земята. Изгубеното зверче е изпохапано от кучета и умира от глад. KIDS ще ти разкаже как хората научили осиротяло тигърче да се грижи за себе си.

Водно чудовище

Ашолотълът е воден саламандър. На езика на ацтеките името му означава „водно чудовище“. Дълъг е около 23 см и се спотайва в мрачни езера в Мексико, където причаква жертвите си. Доколко това странно същество прилича на някои чудовища от филмите? Прочети KIDS и ще разбереш.

Страховити легенди от Древна Гърция

Днешните филмови супер злодеи са страшни, но не могат да се мерят с чудовищата от древногръцките легенди. Гръцките митове често разказват за битки между хора – герои и ужасни същества, за да покажат колко са важни храбростта и разумът. Прочети KIDS, за да научиш за някои от тези страшилища, както и за героите, които ги надвили.

Бонус: Плакат на черен ягуарцарят на тропическите джунгли

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на ноемврийския брой на National Geographic KIDS.

English for Kids. Подбрана част от текстовете в списанието са оставени в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 36 в списанието.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

 

Освен NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS „Санома Блясък България“ АД издава още National Geographic България, списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас „Блясък“ и „Журнал“, както и светското списание Story, списание „Моето дете“ и списание Harper’s Bazaar. Като онлайн издател „Санома Блясък България“ АД поддържа www.nationalgeographic.bg, www.cosmopolitan.bg, www.bliasak.bg и www.rozali.com.