Хиляди граждани и гости на Несебър спортуваха за здраве в първото плажно издание на инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! в града

На 12 август 2010 г. инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! зарадва гражданите и гостите на Несебър с разнообразни спортни активности и вкусни изненади. Хиляди фенове на здравословния начин на живот имаха възможността да се раздвижат и да научат много интересни неща за балансираното хранене и движението от Нестле България. Заедно с водещия Део, за доброто настроение и форма на участниците се погрижиха най-добрите инструктори и танцьори. Активният ден на плажуващите започна в 08.30 часа със сутрешни упражнения за майки с деца и здравословна закуска и приключи с купонджийски уроци по хип-хоп и караоке с участието на ДЕО и Лора Караджова. Всички желаещи да живеят активно си тръгнаха с много награди от Нестле България.

Тренировка и уроци по йога, тае-бо, стречинг, латино танци и хип-хоп бяха организирани в специално построена шатра на плажа, а волейболната легенда Евгени Иванов-Пушката и спортният коментатор Крум Савов организираха турнир по плажен волейбол за всички ентусиасти. Крум, който участва в ЖИВЕЙ АКТИВНО! заедно със своето семейство, не пропусна да се поразкърши заедно с най-активния участник в инициативата – Савов-младши.

Задължителен елемент от здравословния ден на плажа бяха и разнообразните балансирани храни и напитки. И докато родителите спортуваха активно, малчуганите се забавляваха в надуваемия замък и участваха в турнира по мини футбол с много награди от Нестле България.

Тази година „Живей Активно!” се провежда в 4 града. След София, Варна и Несебър на събитието ще стане домакин и последният град от морското турне – Приморско.

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!:

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света – Нестле, осъществява в България. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в ЖИВЕЙ АКТИВНО!

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 75 000 са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се организира с подкрепата на списание Журнал за жената, списание NG Kids, вестник Черно море, Дарик радио – Бургас, вестник Монитор, вестник Телеграф, вестник Меридиан мач и http://www.sportenden.info/.