Skip to main content

Инициативата "Живей Активно!" гостува на българското Черноморие

Инициативата на Нестле България „ЖИВЕЙ АКТИВНО!” ще зарадва гостите на родното Черноморие, като им предостави възможност да прекарат един летен ден със спортни активности и балансирано хранене. В рамките на седмица, инициативата ще се проведе в 3 черноморски града. Живей Активно! започва на 10 август 2010 г. във Варна, след което ще посети Несебър на 12 август 2010 г. и ще завърши на 14 август 2010 г. в Приморско.


Активният ден на плажуващите ще започне в 08.30 часа със сутрешни упражнения за майки с деца, здравословна закуска и ще приключи с купонджийски уроци по хип-хоп и караоке вечер с участието на ДЕО и Лора Караджова. Всички желаещи да живеят активно ще си тръгнат с много награди от Нестле България. Тренировки и уроци по йога, тае бо, стречинг, латино танци и хип-хоп ще бъдат организирани в специално построена шатра на плажа, а волейболната легенда Евгени Иванов-Пушката и спортният коментатор Крум Савов ще очакват всички ентусиасти да се включат в турнира по плажен волейбол.

Хиляди фенове на здравословния начин на живот ще имат възможността да се раздвижат със спортни активности и да научат много интересни неща за балансираното хранене и движението от Нестле България. Заедно с водещия Део, за доброто настроение и добрата форма на участниците ще се погрижат и най-добрите инструктори и танцьори.

Задължителен елемент от здравословния ден на плажа ще са разнообразните балансирани храни и напитки. И докато родителите спортуват, малчуганите ще се забавляват в надуваемия замък, ще имат възможност да се включат в турнира по мини футбол и ще получат много награди от Нестле България.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!:
Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света, Нестле, осъществява в България. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в ЖИВЕЙ АКТИВНО!.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 75 000 са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се организира с подкрепата на списание Журнал за жената, списание NG Kids, вестник Черно Море, Дарик радио Бургас, вестник Монитор, вестник Телеграф, вестник Меридиан Мач и sportenden.info.