Уебинар на тема „Технологичните предизвикателства през призмата на облака” ще се проведе на 30 януари 2012 г. (понеделник), между 14:00-15:30 часа, със специалната подкрепа на Хюлет-Пакард България. Експерти от компанията ще разкрият информация за широкото портофилио от системи и решения на HP, стоящи в основата на облачните платформи. Участието в уебинара е безплатно и всички желаещи могат да се включат в дискусия на адрес: https://www1.gotomeeting.com/register/113634753.

 

Официални гости от страна на Хюлет-Пакард ще бъдат Петър Рахнев, консултант „Технологични услуги“ за Югоизточна Европа, Ивайло Стоянов, мениджър „Продажби – корпоративни клиенти“ и Венцислав Христов, мениджър „Индустриално – стандартни сървъри“ в НР България. Своя опит в прилагането на облачни технологии ще споделят и ИТ мениджъри на други водещи компании, сред които АКТАВИС България.

 

Участниците в дискусията ще имат възможност да научат повече за технoлогичните решения, стоящи зад облачните платформи, които все по-осезаемо стават част от съвременния свят. Ще се запознаят в детайли с цялостната концепция на облачните платформи, в която участва виртуализацията и множеството специфични софтуерни разработки. Въз основата на тези технологии могат да се предлагат различни видове услуги като SaaS (Software as a service), IaaS (Infrastructure as a service), PaaS (Platform as a service) и др. При използването на тези услуги компаниите-клиенти няма да се налага да инвестират в ново оборудване и софтуерни лицензи. Те ще могат да разчитат, че необходимото оборудване ще бъде изградено и поддържано от доставчика на облачните услуги, а клиентите ще заплащат само такса за използването.

 

Анализаторите са единодушни, че пазарът на облачни услуги тепърва ще расте. Според изследователската компания Forrester Research, през 2020 г., например, пазарът на такива услуги ще бъде на стойност $241 млрд., което е с $200 млрд. повече отколкото през 2011 г.

 

Повече информация за облачните решения на НР можете да откриете на адрес: www.hp-cloudstart.bg.

За HP накратко

HP създава нови възможности технологията да има значително въздействие върху хората, бизнеса, правителствата и обществото. Най-голямата технологична компания в света предлага портфолио, което включва принтери, персонални компютри, софтуер, услуги и ИТ инфраструктура, за да разреши проблемите на клиентите си. Повече информация можете да намерите на http://www.hp.com.