Глобалният посланик на Международната детска социална програма на Газпром “Футбол за приятелство” Франц Бекенбауер ще участва във финалните събития от Седмия сезон на програмата в Мадрид от 28 май до 2 юни. Събитията ще се проведат в рамките на финала на Шампионската лига на УЕФА през 2019 година.

 

Мадрид ще се превърне в столица на ключовите събития от “Футбол за приятелство“. Повече от 800 участници от различни страни ще станат част от финалните събития. Това число включва 12-годишни млади футболисти и журналисти от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Сред участниците са 12-годишните надежди на ПФК Лудогорец – Симеон Шишков (защитник), Райан Иванов (полузащитник) и Теодор Обретенов (вратар), както и Анна Шишкова (млад журналист).

 

Международният лагер на приятелството осигурява специални класове за младите участници. Лагерът обединява спортни, хуманитарни и образователни програми. Участниците ще могат да покажат придобитите умения на Световното първенство на “Футбол за приятелство” 2019, където младите футболисти стават част от 32-та международни отбора на приятелството. Според уникалния принцип на “Футбол за приятелство”, деца от различни националности, пол и физически способности играят в един отбор.

 

За първи път Международният форум на “Футбол за приятелство” ще бъде част от финалните събития на програмата. Участниците във форума са експерти в областта на развиването на детския и младежки спорт от цял свят. Треньори, лекари на младежки отбори, журналисти от водещи световни медии, известни футболисти, представители на футболни академии и федерации ще обсъдят въпросите за подготовката на млади футболисти за международни състезания, нови методи на спортно образование, принципи за формиране на успешен младежки отбор, начини за професионално развитие на младите футболисти.

 

Тази година един от говорителите на Форума ще бъде световната футболна легенда, двукратният притежател на Ballon d’Or – Франц Бекенбауер. В Мадрид Франц Бекенбауер, глобален посланик на проекта, ще се срещне с младите участници от “Футбол за приятелство” и ще им разкаже за спортния си опит, интересни случки от професионалната си практика, ще сподели знанията си как начинаещите спортисти да постигнат високи резултати.

 

Огромна чест е да бъда част от Международната детска социална програма на Газпром “Футбол за приятелство“. Ценностите, насърчавани от младите участници от различни страни, са вечни: без идеята за равенство, доброта и справедливост не можем да имаме един балансиран свят. Привличането на деца с желание за сътрудничество и общуване е основната цел, защото способността да правиш компромиси, да намираш общ език с най-различни хора е ключът към успеха в живота, независимо дали те ще изберат професионална спортна кариера или нещо друго”, сподели Глобалният посланик на “Футбол за приятелство” Франц Бекенбауер.

 

Много се радвам, че програмата „Футбол за приятелство“ ми дава възможност да се срещна с професионални футболисти и че тази година в Мадрид ще разговарям с истинска футболна легенда – Франц Бекенбауер! Чудесно е да бъдем част от такъв глобален проект, подкрепен от известни спортисти от цял свят! За мен това е голяма мотивация да следвам мечтата си!”, сподели Софи Фолдс, 12-годишен млад посланик на “Футбол за приятелство” от Вашингтон (САЩ).

 

Участниците във финалните събития ще посетят и финала на Шампионската лига 2019 на стадион Уанда Метрополитано в Мадрид.

 

 

Повече за „Футбол за приятелство“:

От 2013 г. “Газпром” организира Международната детска социална програма “Футбол за приятелство”. Основните ценности, насърчавани от участниците в програмата, са приятелство, равенство, справедливост, здраве, мир, преданост, победа, традиция и чест. Футбол за приятелство се подкрепя от ФИФА, УЕФА, Международния олимпийски комитет, футболни федерации от различни страни, международни благотворителни фондове за деца и водещи световни футболни клубове. През предходните шест сезона програмата събра повече от 5,5 хиляди участници и над 4,5 милиона последователи, включително известни спортисти, художници и политици.

 

Официални интернет ресурси на програмата:

Фото и видео материали: http://media.footballforfriendship.com

Facebook: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

YouTube: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP 

Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Football_for_Friendship

Twitter: https://twitter.com/football4f

Website: https://www.gazprom-football.com/en/home.htm