Участвайте във Форума наред с идейни лидери и задайте въпроси в областта на развитието на селските райони, храненето, водите и устойчивото развитие

 

КАКВО?

Нестле и Международният Форум на Бизнес Лидерите (МФБЛ), с участието на Службата на ООН за Партньорство, ви канят да се присъедините към форума „Създаване на Споделена Стойност 2010” чрез уебкаст, който ще се проведе на живо на 27-ми май 2010 г. Акцентът на тазгодишния форум ще бъде бизнесът и глобалното развитие за периода 2010-2020 г. Форумът ще разгледа ролята, която бизнесът и други глобални партньори могат да изиграят в отправянето на предизвикателства, свързани с развитието през следващите десет години.

След обсъжданията ще бъде обявен носителят на първата Награда на Нестле за Създаване на Споделена Стойност. Наградата предоставя финансиране в размер на до 500 000 швейцарски франка на физически лица, неправителствени организации или малки предприятия, които предлагат иновативни решения за справяне с хранителните дефицити, осигуряване на достъп до чиста вода или подпомагане развитието на селските райони.

 

ПРОГРАМА (БЪЛГАРСКО ВРЕМЕ)

 • 10:45-11:15 Приветствия и цел на форума

 • 11:15-12:45 Създаване на Споделена Стойност: подкрепа в усилията на бизнеса за развитие

 • 12:45-14:15 Развитие на селските райони и продоволствена сигурност: Постигане на дългосрочни решения наред с опазване на околната среда.

 • 15:00-16:30 Хранене и развитие

 • 17:00-18:30 Вода и устойчиво развитие

 • 18:30-19:00 Заключения: Глобални партньорства за създаване на споделена стойност и развитие

 • 19:00-19:30 Церемония по връчване на първата Награда на Нестле за Създаване на Споделена Стойност

ЗАЩО?

Това е една възможност да чуете и обмените идеи с най-добрите експерти в областта на храненето, водите и развитието на селските райони. Също така ще бъдете сред първите, които ще научат кой е носителят на Наградата на Нестле за Създаване на Споделена Стойност за 2010 г.

Уебкастът е интерактивен и можете да участвате в разискването, като задавате въпроси онлайн. Можете лесно да включите и изключите уебкаста, съобразно интересите ви и времето, с което разполагате.

КОЙ?

В сесиите ще вземат участие Питър Брабек-Летмате, Председател на Борда на Директорите на Нестле, и Пол Булке, Главен изпълнителен директор на Нестле, както и Греъм Бакстър, изпълняващ длъжността Изпълнителен директор на МФБЛ, и Амир Досал, Изпълнителен директор на службата на ООН за партньорство.

В списъка с известни експерти се включват:

 • Д-р Робърт Е. Блек, Ръководител катедра „Международно здраве” в университета „Джон Хопкинс”, Училище за обществено здраве „Блумбърг”;

 • Д-р Колин Шартр, Генерален директор на Международния институт за управление на водите;

 • Джон Елкингтън, Управляващ председател, „Воланс”; Директор, „SustainAbility”

 • Джейн Нелсън, Училище „Харвард Кенеди” и Директор на Международния Форум на Бизнес Лидерите;

 • Рут Онианг`о, основател и Изпълнителен директор на Програмата за Подпомагане на Селските Райони;

 • Майкъл Портър, преподавател в университета „Уилям Лорънс”, Бизнес Училище на Харвард.

За подробна програма и имената на всички участници във форума, моля, посетете http://www.nestle.com/csvforum2010

КАК?

Посетете www.nestle.com/csvforum2010 за повече информация. Акцентите от форума ще бъдат представени след събитието.

Пряка препратка към уебкаста http://clients.world-television.com/nestle/CSV_2010/