Над 109 000 млади хора от цялата страна са посетили Форума от старта му през 2002 г.до днес

Въпреки нестабилната икономическа обстановка, броят на компаниите, предлагащи стажове, се оказва практически непроменен спрямо 2009 година. Бизнесът подкрепя най-големия национален Форум за студентски стаж и кариера „Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот” и отново ще предложи работни места на студентите, желаещи да започнат своята кариера или да постъпят на стаж. Форумът се организира от JobTiger с традиционната подкрепа на най-голямата хранителна компания в страната Нестле България АД, която ще бъде генерален спонсор на „Кариери“ за седма поредна година. През годините Форумът се провежда съвместно с Министерство на икономиката, Министерство на транспорта и Министерство на държавната администрация и административната реформа.

Форумът е единственото по рода, мащаба и значимостта си събитие в България, където бизнесът се среща с младите хора и им предоставя възможности за развитие и реализация в кариерата. Форум „Кариери“ се провежда ежегодно от 2002 г. до днес в най-големите български градове. Резултатите от изминалите издания показват, че за деветте години съществуване близо 109 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация. Само през 2009 г. от посредничеството на форум “Кариери” се възползват над 18 000 български младежи.

През 2010 г. Форум „Кариери – Добра Кариера, Добър Живот“ ще се проведе в 7 града – София, Варна, В.Търново, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас. Официално „Кариери 2010“ ще стартира в София на 15 март и 16 март, в зала 3 на НДК.

Програма на Форум “Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот”

15-16 март

София, НДК, Зала 3, етаж 7

22 март

Варна, Фестивален и конгресен център

24 март

Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус

29 март

Русе, Русенски университет “А. Кънчев”

31 март

Свищов, Стопанска академия “Д. Ценов”

12 април

Пловдив, Международен пловдивски панаир, Конгресен център

14 април

Бургас, Бургаски свободен университет

За пореден път тази година отделът за подбор на персонал на JobTiger – TigerSelect, ще участва със свой щанд във всички градове на провеждане на Форума. TigerSelect е уникална услуга, която обединява традиционните методи на онлайн и офлайн подбора с използването на възможностите на социалните мрежи чрез системата от независими мобилни консултанти.

Станалото традиционно партньорство между Нестле България и организаторите на Дните на кариерата е пряк израз на корпоративната ангажираност на компанията към обществено-значими инициативи, както и естествено продължение на развиваната през годините стажантска програма. Компанията има утвърдени традиции в организирането на краткосрочни стажантски програми, даващи възможност на студенти да придобият практически познания в реална трудова среда. Също така Нестле България приема завършили студенти и млади специалисти на едногодишни стажове. Тази програма се радва на голям интерес сред кандидатите, тъй като дава възможност за плавно навлизане в професионална среда на позиция, за която не се изисква опит. Успехът на тази практика се вижда и от цифрите: 83% от приетите на едногодишни стажове остават в компанията, като 76% намират развитие в кариерата.

Основна цел на Форум “Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот” е да предоставя на българските студенти и млади специалисти нови възможности за професионална реализация, както и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи и перспективни кандидати с възможност за развитие в компаниите. Нови тази година са презентациите на фирмите по време на Форума в София. По традиция Форумът е придружен от предварителни срещи със студенти, на които те имат възможност да зададат своите въпроси по отношение на подготовката за участието си в “Кариери”. Участието на студентите и младите специалисти във Форум „Кариери – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.