Финансовата институция получи наградата на сп. “Банки Инвестиции Пари”

за най-успешен кредитен продукт

Емпорики Банк България, част от френската Credit Agricole Group, беше удостоена с награда за най-успешен кредитен продукт в ежегодния конкурс на сп. “Банки Инвестиции Пари”. На официална церемония снощи наградата бе връчена на главния изпълнителен директор и председател на УС на Емпорики Банк България Атанасиос Петропулос от Герасимос Пердикарис, генерален директор Хотел Шератон

 

Експертно жури, в състава на което бяха Петър Чобанов, председател на Комисията за финансов надзор, Георги Пирински, зам.-председател на Парламента, определи най-успешните финансови продукти в 12 категории и провъзгласи ипотечния кредит, предлаган от Емпорики Банк България, за най-добрия кредитен продукт. При оценката с най-голяма тежест е поставена реалната полза за клиента – финансова полза, качество и достъпност за клиента. Под внимание са взети също така и уникалността и иновативността на продукта.

 

Най-високо оценените характеристики за определяне на ипотечния кредит, предлаган от Емпорики Банк България, за най-успешен в категория кредитни продукти са безспорните ползи за клиента:

  • без ограничение на максимална сума на кредита – до 80% от цената на имота, съгласно политиката на банката;

  • финансиране на имоти при степен на завършеност Акт 14;

  • без такса за кандидатстване (само одобрените заплащат);

  • бонус към продукта е и застраховка на ипотекирания имот за сметка на банката;

  • максимална прозрачност при поднасяне на информацията на клиентите – лихва максимално близка до обявеното ГПР, ниски такси, без скоринг система, индивидуален подход и гъвкавост при оценка на платежоспособността на кредитоискателя, възможност за по-нисък лихвен процент през първата година и т.н.

 

Емпорики Банк е част от европейския финансов лидер френската Credit Agricole Group. Този факт освен множеството предимства, които предлага продуктът, е още една гаранция за сигурността на банката. В България Емпорики Банк има 30 клона и 3 бизнес центъра, а Credit Agricole оперира в повече от 70 държави. Всеки клиент в Емпорики Банк България може да разчита на индивидуален подход и специално внимание.