Може би вече някои от Вас чуват звън на звънчета и сънуват предстоящите почивни дни (и при нас е така ?). Предпразнично и новогодишно, освен мечтите ни (винаги супер мащабни), бихме искали да си направим една бърза равносметка на годината и да бъдем вашия компас в широкото комуникационно море, тъй като трендовете на 2021 ще продължат и в следващите месеци. Така че в няколко точки, насоките са следните:

• 2021 отново беше белязана под знака на коронавируса, но за сметка на това установихме нови комуникационни начини да бъдем заедно – хибридните ивенти и онлайн срещите се превърнаха в стандарт при организирането на групови мероприятия.

• TikTok, който доби популярност през 2020г., затвърди позициите си на лидер в развлекателните къси клипчета през тази година и създаде онлайн сензации точно за ден. Ако търсите бърза популярност и имате какво да предложите на света, все още имате време да го направите на тази социална платформа. Като си говорим за видео съдържание, не можем да подминем и Инстаграм Reels като алтернатива на TikTok, ако вторият канал ви се струва прекалено екстравагантен.

• Фейсбук и Инстаграм сторитата – проводници на основните бранд съобщения. Малкото е повече, така е при сторитата. Едно стори може да представи продукта ви по необикновен начин. Началото на 2022г. е добър момент да покажете креативност в презентирането на сторитата си.

• Просто казано, комуникацията се състои от думи, които изразяват съдържание. Съдържанието, драги читатели, е било и ще бъде най-ценното. Дайте израз на креативните си стратегии, помислете върху посланията си и останете автентични към последователите си. Те непременно ще го оценят.

И така, спираме с тенденциите засега, тъй като остават 2 дни до Коледа, а авторът на статията е купил само половината коледни подаръци от списъка си (лека паника се прокрадва през редовете?).

От целия екип на APRA пожелаваме здрава, щастлива и успешна 2022г. с лекота на духа и словото (за второто може да се обърнете и към нас!)!!! Очакваме Ви и през новата година, за да споделяме още интересни факти от ПР и маркетинг сферата.