След големия успех на новата домашна система за приготвяне на топли напитки в Западна Европа и останалите континенти, до края на 2010 г. NESCAFE Dolce Gusto ще се предлага в цяла Европа. Марката, която в момента е лансирана на 23 пазара (18 в Европа и 5 извън нея), ще стъпи на още 10 пазара, сред които Русия и страните от Скандинавския полуостров.

В сегмента на кафето на капсули NESCAFE Dolce Gusto постигна световен успех с продажби от близо 3 милиона машини, непрестанни иновации и лансиране на нови продукти като Macchiato, Cortado и Caffé Crema Grande. През 2009 г. NESCAFE Dolce Gusto постигна растеж от над 50% и годишни продажби на стойност близо 300 милиона швейцарски франка. През 2010 г. отново се очаква марката да достигне двуцифрен органичен ръст.

Лоран Фрекс, Изпълнителен вицепрезидент и директор на Нестле за зона Европа, заяви: „NESCAFE Dolce Gusto е най-бързо растящата категория в Европа. Тя постигна голям успех през изминалата година в условията на световна икономическа рецесия.”

Разрастването на NESCAFE Dolce Gusto ще донесе особени ползи на новия производствен център в Херона, Испания, който ще бъде официално открит през есента на 2010 г. и който се очаква да произведе близо 400 милиона капсули през 2010 г. Втората производствена база се намира в Татбери, Обединеното кралство, и вече работи с пълния си производствен капацитет.