Музикални звезди, политици и спортни легенди ще се включат в три мащабни похода и множество спортни активности в седмото издание на инициативата “ЖИВЕЙ АКТИВНО!

 

За седма поредна година на 24 юни 2012 г. кметът на София Йорданка Фандъкова, някои от най-звездните имена от света на спорта и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен поход от НДК до Южния парк под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Мащабната инициатива за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот по традиция се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София.

С всяка изминала година кампанията придобива все по-мащабни размери, увеличавайки обхвата от активности и участници в планираните инициативи. Тази година преди традиционния пешеходен поход от пилоните на НДК до Южния парк, отново ще се проведе велопoход по инициатива на Столична община. Велопоходът ще стартира в 10:00 ч. от театър „София”. Колоездачите ще преминат по велоалеята, водеща до НДК, за да популяризират здравословния и активен начин на живот. Към тях от паметника на Съветската армия ще се присъедини масов поход на ентусиасти, които се придвижват с алтернативни безмоторни средства – ролери, тротинетки, скейтборд и др. Двата похода ще се отправят към пилоните на НДК, където традиционно ще се състои официалното откриване на кампанията. Заедно със събралите се пред НДК пешеходци, колоездачите и ентусиастите с алтернативни безмоторни средства ще се отправят по бул. Витоша в мащабен многохиляден поход към Южния парк.

10 локации в парка, на които ще са организирани различни спортни демонстрации, ще очакват всички фенове на активния начин на живот. Състезания, концерти, спортни активности, игри в областта на балансираното хранене и здравословния начин на живот, интелектуални куизове и семейни състезания са само част от изненадите, които тази година организаторите са подготвили за най-активните.

Топ спортистите на България и известни лица от българския шоу бизнес ще насърчават хората да се включват в активностите и да живеят активно и здравословно. В инициативата ще вземат участие Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Тити Папазов, Део, Рафи, Богомил, Александра, Ангел и Моисей, Skiller, Сантра са само част от звездите, които ще живеят активно на 24 юни.

За всички желаещи да спортуват ще бъдат специално организирани турнири по бейзбол, стрийтбол, баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса, джаги и мн. др. Сред активностите, в които хората ще могат да се включат заедно със семейството си, са игри за балансирано хранене, готвене, игри с домашните любимци, садене на кафеени дръвчета в саксия и др. Зумба, фитнес, спортни игри и интелектуални куизове ще предизвикват участниците да се движат, спортуват и мислят, като за най-активните са подготвени хиляди награди от Нестле България.

Всички желаещи да се включат в спортните турнири ще имат възможност да заявят своето участие след 12 юни на facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! (https://www.facebook.com/Live.Actively). Всички останали, които искат да вземат участие в спортните активности и игрите на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, трябва да отидат на 24 юни пред Театър София, Паметника на съветската армия и пред НДК или направо в Южния парк и да се забавляват.

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света Нестле, осъществява в България. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 115 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени ИвановПушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, сп. Здравен журнал, Радио City, Радио NRJ и www.sportal.bg,.