10 любопитни подробности от живота на тюлените. Гренландският тюлен е неуморен пътешественик. Всяка година изминава над 9600 км – от източните брегове на Канада до арктическото крайбрежие. Друг интересен факт е, че докато навърши 14 месеца, вече е сменил козината и прозвището си пет пъти: „бяло кожухче“, „сиво кожухче“ „парцаливко“, „пляскач“ (защото пляска във водата) и „немирник“. А на 4 години има сребристосива козина и няколко петна и затова се нарича „петнист тюлен“. Открий още тайни за живота на тези морски бозайници в мартенския брой на NG Kids България.

Летящото куче. Кучетата от порода чихуахуа са дребни, но не чак толкова, че да летят без усилие, нали? И все пак това може да се случи, ако внезапно извие вятър със скорост 110 км/ч. Лятна буря вдигнала във въздуха щандовете на един пазар на открито, а заедно с тях и едно 3-килограмово куче чихуахуа, което стопаните му били извели на разходка. Два дни го търсили напразно – било изчезнало. И когато почти били изгубили надежда, кученцето ненадейно се появило невредимо. Прочети тази и още невероятни истории в рубриката „Удивителни животни“ в  NG Kids България.

Спасителна акция „Мечо“. Черна мечка и нейното мече се опитват да се спасят в горяща гора, но горещината, пламъците и димът ги разделят. Малкото се оказва само и не знае накъде да избяга. Тръгва в грешна посока и попада в плен на огъня. Прочети разказа в мартенския брой на NG Kids България, за да научиш как един смел пожарникар спасил мечето и какво направили спасителите, за да го излекуват и върнат в естествената му среда.

Загадката на татуираната мумия. В пълна със злато гробница, скрита в старинна пирамида в Перу, почивала странна мумия, останала в тайна близо 1600 г. При разкопки в церемониалния център Ел Брухо археолозите проникнали в гробница от времето на древния народ моче. Но каква била изненадата им, когато вдигнали златната купа, която покривала лицето на положената вътре мумия – тялото не било на цар или на воин, а на млада жена, покрита със загадъчни татуировки. Научи още любопитни факти за татуираната мумия от мартенския брой на NG Kids България.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Автентичното английско произношение може да се чуе на интернет адрес: http://kids.nationalgeographic.bg/, а преводът на фразите на български език е поместен на страница 38 в списанието.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

Освен NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS „Санома Блясък България“ АД издава още National Geographic България, списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас „Блясък“ и „Журнал“, луксозното lifestyle издание „Максимум“, както и светското списание Story, списание „Моето дете“ и списание Harper’s Bazaar. Като онлайн издател „Санома Блясък България“ АД поддържа http://www.nationalgeographic.bg/, http://www.cosmopolitan.bg/, http://www.bliasak.bg/ и http://www.rozali.com/.