Нови разкрития в Светите земи

През декември, в навечерието на Коледните празници, National Geographic отново обръща поглед към света на Библията. Авторът Робърт Дрейпър тръгва по следите на две от най-важните библейски фигури – царете Давид и Соломон, изградили Израилското царство през XI-X в. пр.Хр. Оказва се, че археологията все още не е в състояние да даде отговор на изненадващия въпрос дали тези велики владетели са реални исторически личности или просто мит. От страниците на Стария завет до костилки от маслини, открити на археологически обекти в горещите низини край Мъртво море, учените продължават да се опитват да възкресят историята на Светите земи.

 

През 2008 г. разкопките на укрепения град Хирбет Кейяфа в долината Ила, където според Библията Давид сразил Голиат, разкриха многоделна порта и предмети от времето на Давид, около 1000 г. пр.Хр. Разгледайте галерията от снимки към материала на интернет адрес:

http://www.nationalgeographic.bg/

 

Заедно с ноемврийския брой на списанието, читателите ще имат възможност да попълнят домашната си библиотека с „500 МЕЧТАНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ“ – поредица на National Geographic от четири части, последната от които е посветена на темата „Надалеч и нависоко“. Изданието предлага подбор от 500 незабравими пътешествия, великолепни снимки, множество цветни карти и професионални съвети как да превърнете всяко мечтано пътуване в реалност.

 

Списание National Geographic България ще ви представи още бунта на афганските жени, последните разкрития за нашата галактика Млечния път, както и ритуалите на кралските пингвини на о-в Посесион.