Десетки хиляди българи се включиха в Нестле за Живей Активно! 2019 в София и още 12 града в страната

 

Днес, 23.06.2019 г., четиринадесетото издание на инициативата Нестле за Живей Активно!  събра хиляди хора по улиците на 13 български града. Посланието за повече движение и балансирано хранене обедини най-големите звезди в българския спорт, за да поведат участниците в инициативата от Орлов мост към Борисовата градина. Сред официалните гости бяха Емануел Артур, изпълнителен директор на Нестле България, Стоян Андонов, заместник-министър на младежта и спорта, доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет по направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости”. Събитието традиционно подкрепиха и големите български спортисти Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Симеон Найденов, републиканските шампионки от ВК Марица Пловдив и много други.

„Благодаря на всички граждани и гости на София, Бургас, Габрово, Банкя, Ботевград, Белослав, Козлодуй, Кюстендил, Девня, Приморско, Лясковец, Хисаря, Трявна, че са с нас в това важно обществено начинание. Това е само един от 365 дни, в които ние живеем активно.“, сподели Емануел Артур, изпълнителен директор на Нестле България.

В 10:00ч. хиляди ентусиасти изпълниха бул. Евлоги Георгиев за велопоход с републиканските шампионки от ВК Марица Пловдив и Йордан Йовчев. От Паметника на Съветската армия към тях се присъединиха и всички любители на скейта и ролерите. Евгени Иванов-Пушката и Тереза Маринова се включиха в традиционния пешеходен поход. По традиция в рамките на Нестле за Живей Активно! отново бе организиран маратон за кучета и стопани. Той стартира в 9:30 ч. отново пред Паметника на Съветската армия, като в него се включиха над 300 стопани с техните четириноги приятели.

След масовия поход шествието се вля в Борисовата градина, където множество активности и изненади очакваха всички фенове на Нестле за Живей Активно! На паметника на Васил Левски Симеон Найденов организира баскетболен турнир, а Ballan кара ролери и скейт с всички фенове на инициативата и NESCAFÉ 3in1. На „Слончето“ Тереза Маринова и Маруся Иванова организират лекоатлетически състезания и Heal-fit гимнастика, а Киндеру забавляват с най-малките. NESCAFÉ Dolce Gusto Bulgaria и Симо Колев от БГ радио изпитват логичното мислене и бързината на всички, които участват в игрите на локацията на ароматното кафе. ЕКОПАК предизвикат малки и големи да събират разделно и да станат еко-герои. На площадката за кучета Асен Аролски очаква гостите с училище за кучета, демонстрации по дог-фризби и аджилити. В „Спортна София 2000“ се провежда традиционният турнир по футбол и тенис на маса с NESCAFÉ 3in1 и Сдружение Фуутура.

Следобедът е посветен на семеен пикник с много вкусна храна с MAGGI и Сандра Алексиева. В 17:00 ч. лятната сцена ще огласи Борисовата градина с изпълненията на млади музикални банди. В 19:30ч. на Естрада активният ден ще завърши с голям концерт. Играта, Ballan, DARA и Павел и Венци Венц ще забавляват феновете на инициативата, защото музиката и танца са част от актиния начин на живот

Повече информация за събитието и активностите може да бъде намерена на Facebook страницата на Нестле за Живей Активно! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

Повече за Нестле за Живей Активно!

През последните 13 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

От старта на инициативата Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 350 000 българи. През 2018 г. кампанията придоби национално покритие и мотивира хиляди хора от цяла България да се движат повече, като успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, www.sportal.bg, www.iwoman.bg, www.dir.bg, списание „Мениджър“ и БГ Радио.