19-метровият камион на компанията измина повече от 1500 километра из България

Повече от 1500 километра пропътува 19-метровият камион на Coca-Cola,  за да пренесе коледната магия в 9 града в страната. Повече от 35 хиляди души изживяха общо над 120 часа в коледното градче на компанията, която тази година ги призова да #СподелямеДоброто, защото Един Дядо Коледа не стига.

Националният тур на коледния камион и градче на Coca-Cola премина през Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Благоевград, София и Перник. Така, голяма част от посетителите доказаха силата на доброто, като се включиха в работилницата на Дядо Коледа, където сами изработиха играчка и дариха сума по свой избор на Сдружение „Плюшено мече“.

Благодарение на техния жест, както и на традиционното дарение, което Coca-Cola прави вече за пета година, в помощ на менторската програма на организацията „Скритите таланти на България“, ще бъдат дарени общо 44 385 лв. Във всеки град, за да бъде още по-емоционално преживяването, беше инсталирана и дигитална елха, която изобрази над 7000 снимки, направени от посетителите. Не на последно място, под призива #СподелямеДоброто, повече от 7500 души се включиха в мисията да изненадат непознат от друг град, като написаха писмо с коледни пожелания.

На място във всеки град бе поставена и жълтата инсталация „Шишеяд“, благодарение на която бяха рециклирани над 85% от раздадените продукти. Тя има за цел да реализира събития #БезОтпадъци, като част от ангажимента на Coca-Cola в световен мащаб да рециклира еквивалента на всяка своя продадена PET опаковка или кен до 2030 г.

За поредна година Coca-Cola продължава да насочва усилия към това да обединява семейства, близки и приятели да изживеят заедно една изпълнена с добро Коледа. Тази година компанията напомня на хората колко е важно да бъдат по-добри един към друг и да правят жестове на добро към околните, вдъхновявайки ги да споделят доброто всеки ден, със или без повод – с добра дума, малък подарък, благородна постъпка или неочакван комплимент. Чрез коледната си кампания Coca-Cola помогна на хората да разкрият своя вътрешен Дядо Коледа, защото Един Дядо Коледа не стига. В посланието на тазгодишната кампания се припознават и редица известни личности, сред които Поли Генова, Дара Екимова, Ники Кънчев и Луиза Григорова, изявени с ангажираност към социално отговорни теми и свързаност с каузи, които помагат на хората в нужда.