За четвърта поредна година списание COSMOPOLITAN организира „Спринт на високи токчета”. Уникалното спортно събитие се проведе традиционно в морската ни столица Варна на 7 август от 17:00 ч.

Миналата година победителката Мария Неделчева изпревари всички, въпреки проливния дъжд, а тази година времето отново не попречи на всички желаещи да спринтират на високи токчета и да поставят рекорд за брой участнички – 124. Усещането за 45 градуса и влажен въздух не спряха Петя Грудева на 22 години от Пловдив да вземе 40-метровото трасе за 6,46 секунди. Тя сподели, че е дошла специално за „Спринта на високи токчета” на Cosmo и ще изхарчи голямата награда от 1000 евро, разбира се, за шопинг. На второ място на розовата стълбичка за награждаване се наредиха Габриела Колчева от Варна, а на трето – Снежана Рашкова от Русе.

Победителките спечелиха едногодишен абонамент за списание Cosmopolitan, ваучери за покупка от фешън партньора на събитието – Deichmann. Всички участнички също получиха много подаръци, осигурени от Cosmopolitan и Gillette Venus Riviera.

Публиката, която отново беше изключително емоционална, взе дейно участие в специални игри със страхотни награди. По традиция в спринта на високи токчета се проведе и старт за мъжката половина, като условието както за тях, така и за момичетата, беше да са на обувки с високи токчета – не по-ниски от 8 см. и не по-дебели от 2 см.

Водещи на събитието бяха Симеон Колев от сутрешния блок на БГ радио и Лора от „Без калории”. Най-забавните моменти ще се излъчат на 21 август, от 11:00 ч. по Тв7.