Близо 60 кампании се надпреварват за отличия в рамките на първите BAPRA Bright Awards, съобщиха от Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА). Кандидатурите на над 20 компании ще се състезават за награда в една от шестте категории в конкурса. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 26 април 2010 г. в хотел Шератон. Гости на събитието ще бъдат представители на международното жури, бизнесмени, дипломати, политици и представители на PR бизнеса.

Припомняме ви, че заявките за участие ще бъдат разглеждани и оценявани от изцяло 7 членно международно жури с президент легендарния авторитет в PR бизнеса Пол Холмс. Останалите членове на журито са в състав: Ричард Хоутън – председател на международната асоциация на PR агенциите ICCO; Божо Скоко – член на управителния съвет на хърватската PR асоциация; Павел Трочимюк – президент на управителния съвет на полската асоциация на PR агенциите и полската организация по маркетинг; Салвадор да Кунха – председател на португалската асоциация на комуникационни и PR консултантски компании APECOM; Петър Шелес – председател на унгарската асоциация по PR и Теодор Фролю – председател на румънската асоциация на PR агенциите.

В BAPRA Bright Awards имаха възможност да се включат всички PR агенции от цялата страна. Специална категория даде шанс за включване в надпреварата за наградите и на вътрешно-комуникационни отдели на компании или организации. Подробна информация за първото издание на конкурса, критериите за оценка, сроковете и членовете на журито може да бъде открита на www.brightawards.eu.