Skip to main content

Близо 300 мераклии изпратиха снимки на чиста вода за фото конкурса „Pure Water”

Близо 300 любители на фотографията изпратиха свои кадри на чиста вода във фотоконкурса Pure Water, организиран от Spirit of Burgas. Конкурсът, вдъхновен от красотата, живителната сила и стремежа за опазване чистотата на водното богатство на планетата, дава шанс на най-добрите 10 автори да посетят фестивала, а на трима от тях – привилегията да се срещнат лично с Moby.

3-членно жури от професионални фотографи в състав Иво Станев (България), Александър Иванов (България) и Горан Михайловски (Македония) успяха да селектират 10 фотографии, които според тях в най-голяма степен отговарят на зададената концепция. Креативност, оригиналност и фотографски нюх бяха основните критерии при селектирането.

Имената на победителите са:

Богдана Дечева с фотографията „Morning View”

Борислав Тодоров с фотографията „Една изчезваща реалност“

Виолета Владимирова с фотографията „Бъбрека на Рила Планина“

Десислава Маринова

Елена Карагьозова

Красимира Караникова

Петър Делчев

Пламен Ангелов

Стефания Петрова с фотографията „Touching the Ice”

Тодор Вълнаров

 

Избраните 10 фотографии вече са изпратени на Moby, който лично ще си избере с кои трима автори би искал да се срещне, преди да излезе на сцената на 13 август пред многохилядната публика на фестивала.

Проектът Pure Water няма да се ограничи само с тази инициатива. Предстоят още активности, свързани с опазването на водните ресурси и целящи ангажираността на всеки един от нас в тази кауза.

ПАЗЕТЕ ВОДАТА ЧИСТА!