Skip to main content

Българска снимка получи почетна похвала от журито на Международния фотоконкурс за деца на National Geographic Kids

Снимката на Магдалена Николова от Враца спечели заслужено специална почетна похвала от журито на международния фотографски конкурс за деца на National Geographic Kids. Магдалена е победител в категорията „Смешки” от националния етап на конкурса. Нейната снимка беше изпратена от българското издание на NG KIDS във Вашингтон, където се бореше в конкуренцията на участници от американския NG Kids и още 13 международни издания на списанието. Общият брой на фотографиите, участвали в националните етапи на конкурса, надхвърля 13 000. Снимката на Магдалена „Дългата ми шия” е направена случайно на улицата в родния й град Враца.

Журито на международния конкурс беше съставено от Melina Bellows – изпълнителен вицепрезидент на NG изданията за деца, Steve St. John – старши редактор във фотоотдела на National Geographic и Jay Sumner – ръководител на фотоотдела в National Geographic Kids.

За втора поредна година големият победител е Simon Nikolai van Lierde, на 13 години, от Холандия. Неговата снимка се състезава в категория „Хора”. Той ще има възможността да посети централата на NATIONAL GEOGRAPHIC във Вашингтон.

Първи подгласник е Ellie Saunders, на 10 г., от Великобритания, в категория „Животни“.

Втори подгласник е Isabella Barbera, на 10 г., от САЩ, в категория „Пейзаж“. Трети подгласник е Tenczer Zita Maria, на 13 г., от Унгария, в категория „Смешки“.

Тримата подгласници ще получат почетни грамоти от National Geographic.

Впечатлено от големия брой чудесни фотографии, тази година журито допълнително отличи с почетни похвали четири снимки, като авторът на една от тях е младата българска фотографка  Магдалена Николова.

Всички снимки можете да видите на интернет адрес: http://www.nationalgeographic.com/ipc/.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS, предназначено за деца от 6 до 12 г., е интерактивно списание, обхващащо най-разнообразни теми: животински свят, развлечения, наука, технологии, текущи събития и познания за различните култури по света. Освен всичко това българското издание на списанието предлага на малките си читатели и забавни упражнения по английски език.

Издател на National Geographic Kids и National Geographic България е „Санома Блясък България“ АД. Компанията издава още списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас “Блясък” и “Журнал”, луксозното lifestyle издание “Максимум”, както и светското списание Story, списание “Моето дете” и сп. Harper’s BAZAAR. „Санома Блясък България“ АД е лидер в женския онлайн сегмент с най-големия портал за жени www.rozali.com и сайтовете www.cosmopolitan.bg, www.moetodete.bg. Компанията развива и селебрити портала www.bliasak.bg, както и  www.nationalgeographic.bg, maximum.bg.