Активностите по проекта на Министерството на физическото възпитание и спорта „Никога не е късно за ново начало” продължават и през този уикенд в 7 града от страната. На 17 и 18 декември в София, Пловдив, Севлиево, Монтана, Силистра, Търговище и Смолян се организират спортни мероприятия. Жителите на тези градове ще имат възможността да вземат участие в разнообразни активности.

За всички любители на бадминтона в Севлиево на 17 декември 2011 г. от 09:00 часа в спортна зала „Дан Колов” ще се проведе мероприятието „Мама, татко и аз играем бадминтон”. През целия ден семейства ще се състезават или ще се учат да играят с помощта на членовете на клуба по бадминтон в Севлиево. Те ще докажат, че всяка възраст е подходяща за спортуване, когато има желание за активен начин на живот.

В Монтана също на 17 декември 2011 г. от 12:00 часа в зала „Огоста” започва турнир по мини футбол. В рамките на проявата участие ще вземат четири отбора – РПУ Монтана, „Вихър”, ВиК и фирма „Фелдхюс БГ”. Всички те ще премерят сили за първото място. Жителите на града ще могат да наблюдават как участниците дават най-доброто от себе си и да ги подкрепят.

Четири отбора ще се състезават и в Търговище, като този път избраният спорт е баскетбол. На 17 декември 2011 г. от 16:00 часа и на 18:00 декември от 09:00 часа в спортна зала „Дечко Стефанов” отбори от Варна, Русе, Разград и Търговище ще се състезават, за да покажат, че никога не е късно да се спортува.

Повече от 130 души ще вземат участие във футболен турнир в Смолян, който ще се проведе на 17 и 18 декември 2011 г. в спортната зала в града. Вече са формирани отбори от непрофесионалисти, готови да покажат възможностите си и едновременно с това поддържат форма и активен начин на живот.

Отново футбол ще се играе и в Пловдив. На 17 и 18 декември 2011 г. от 11:00 часа в спортна зала „Олимпиада” работещите в стъкларски завод „Дружба” – Пловдив ще премерят сили и ще докажат, че спортуващите хора са по-ефективни в своята работа.

Турнир по тенис на маса ще се проведе в Силистра. На 17 декември 2011г. от 09:00 часа умения и бързина ще премерят мъжете, а от 18:00 часа – девойки старша възраст и жени. На 18 декември 2011 г. от 09:00 часа ще играят ветерани.

В София на 17 декември 2011 г. в зала „София” от 11:00 часа стартира шестото издание на ВИП турнира по тенис за аматьори “ТРУД Мастърс”. Тандемът Димитър Туджаров-Шкумбата и Божидар Димитров ще премерят сили на тенис корта с Орлин Горанов и Петър Михнев. Големият сблъсък обаче ще се разиграе между двойката Бойко Борисов – Любослав Пенев, които ще се изправят срещу двама дебютанти – актьорът Калин Сърменов и адвокатът Мариян Гочев. По традиция легендата на родния спорт и настоящ председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова ще удари първата топка.

Мероприятията са част от активностите по проекта „Никога не е късно за ново начало”, изпълняван от МФВС и цели да върне хората в активна възраст в спортните зали.

 

За проекта BG051PO001-5.3.03-0001-C0001 „Никога не е късно за ново начало”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Министерството на физическото възпитание и спорта носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Агенцията за социално подпомагане.

Инвестира във вашето бъдеще!