62 детски градини от 17 града се включиха в кампанията  

От дълго време NIVEA Sun е лидер на пазара в областта на слънцезащитата и козметиката за слънце. Марката има в асортимента си разнообразни слънцезащитни продукти и предлага на потребителите си постоянни иновации в този сегмент. Последната иновация от козметичната марка е охлаждащият спрей Protect & Refresh, който предпазва кожата от вредното влияние на слънцето и има освежащ ефект, докато сме на плажа. Козметичната марка има и богато портфолио от продукти, специално разработени за потребностите на детската кожа. Затова NIVEA Sun се включи като пълноправен партньор в инициативата „Слънчевите деца на dm”.

Според редица изследвания до 18-тата си годишнина младите хора получават близо 80% от UV-облъчването за целия си живот. За да насочи вниманието на родителите към темата слънцезащита и да запознае децата с нея под формата на атрактивна игра, dm България постави началото на програмата „Слънчевите деца на dm”.

NIVEA Sun подкрепя инициативата на търговската верига и припомня, че на 29-ти и 30-ти юни компанията организира дерматологични консултации за малки и големи, свързани с определяне на типа кожа и най-ефективните начини на слънцезащита според индивидуалните нужди на кожата, които са напълно достъпни за всички желаещи. Консултациите ще се проведат в Борисовата градина от специалисти дерматолози в специално оборудвана шатра. До 15-ти юли всички детски градини могат да заявят, че желаят да се включат в инициативата и да получат информационни материали за кампанията „Слънчевите деца на dm” на имейл адрес marketing_support@dm-drogeriemarkt.bg. От началото на септември стартира записване за материали и продукти за инициативата през лятото на 2014 година.

Кампанията „Слънчевите деца на dm“ е подкрепена от NIVEA Sun и от лекари дерматолози, част от Българското дерматологично дружество. До този момент инициативата достигна до 62 градини в 17 града в страната или общо над 10 000 деца.