Второто издание на BAPRA Bright Awards привлича световни

PR специалисти

 

 

7 януари 2011 г., София. Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) стартира второто издание на престижния конкурс BAPRA Bright Awards, съобщиха днес от асоциацията.

 

Постиженията на българските PR агенции ще бъдат оценени от 11-членно международно жури под председателството на световноизвестния Пол Холмс, основател на The Holmes Group.

 

Чуждестранните PR специалисти ще разгледат независимо един от друг участващите проекти и ще определят носителите на награди в шестте конкурсни категории.

 

Комуникационните експерти от САЩ, Великобритания, Румъния, Германия, Словакия, Дания, Финландия, Чехия, Русия, Франция и Белгия са влиятелни фигури в световния PR бизнес, част от тях са членове на най-голямата международна консултантска организация ICCO.

 

„Вярваме, че тази година конкурсът BAPRA Bright Awards ще бъде много по-добър от първото му издание и ще се запомни с иновативни и ефективни кампании. Нивото на PR бизнеса в България е безспорно на световно ниво – това отбелязаха и колегите ни от ICCO при срещата на Борда, чийто домакин беше БАПРА. Ще се радваме, ако и световноизвестните специалисти в журито на тазгодишните награди потвърдят оценката за професионализма и новаторския дух на българските PR компании“, коментира Максим Бехар, председател на БАПРА.

 

Според регламента в конкурса могат да се включат всички PR агенции с кампании, организирани в рамките на календарната 2010 година. Документи за участие се попълват на страницата на конкурса www.brightawards.eu до 20 февруари 2011 г. Финалистите ще бъдат обявени на официална церемония през март 2011 г.

И тази година категориите в конкурса са шест: Кампания за устойчиво развитие, Специално събитие, Иновативна кампания, Кампания, реализирана от вътрешен отдел, Комуникационна кампания на годината и Агенция на годината. В последната категория агенциите ще бъдат оценявани по различни критерии, а именно: клиенти и проекти през годината, CSR, финансови резултати, други награди, инвестиции в работната среда и други.

 

За БАПРА:

Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) е създадена през 2001 г. като представител на най-авторитетните компании за комуникационни услуги на пазара в България. За изминалите 9 години БАПРА допринася за повишаване на етичните стандарти и професионализма в сферата. Всички компании, които членуват в асоциацията, приемат Етичния кодекс, гарантират прозрачна и почтена дейност, висок професионализъм и лоялно отношение както към клиентите, така и към своите колеги.