Хиляди посрещат изгрева на централния плаж в Бургас с легендата Mark Knight

Solar Dance Arena представи стилово различни артисти в рамките на феноменалното музикално събитие на годината – Spirit of Burgas 2012. Juan Alvarez, Sunnery James & Ryan Marciano, Armin van Buuren, Mark Knight, Fedde Le Grand, Richie Hawtin и Dubfire изнесоха грандиозно шоу в тридневния парти маратон.

 

Armin van Buuren развя българския флаг на сцената пред екзалтираната многохилядна публика. „Това беше най-доброто ми парти в България. Благодаря ви! Ще се видим и следващото лято”. С тези думи Armin van Buuren се обърна към многобройните си фенове, веднага след като посрещна изгрева на Solar Dance Arena в първата вечер на Spirit of Burgas. През цялата нощ холандската мега звезда наелектирзираше обстановката с уникалните си сетове.

 

Втората вечер беше не по-малко атрактивна с появата на легендата Mark Knight. Съчетаването на музика, визия и пърформанс е сред запазените марки на британеца. Хедлайнерите Mark Knight и Fedde le Grande достойно продължиха парти маратона в съботната вечер и докараха до екстаз близо 7-хилядната публика на грандиозната сцена. Стотици надуваеми топки летяха над сцената и многохилядната танцуваща тълпа ги подаваше на своя идол Mark Knight, който нито веднъж не пропусна да отвърне на закачливата игра. Двамата с Fedde le Grande пускаха рамо до рамо чак до 7 часа сутринта и изнесоха едно от най-грандиoзните електронни партита на годината.

 

Ледено студената съставка на този коктейл от наелектризираща музика, море и гореща лятна нощ беше Finlandia Vodka, а нейни представители помогнаха на стотици фенове да запазят спомените си от най-голямото плажно парти това лято с уникални снимки със специални светлинни ефекти.

 

В неделя парти маратонът на Solar Dance Arena продължи с взривоопасния тандем Richie Hawtin и Dubfire, които родната публика видя за първи път заедно на една сцена. Richie Hawtin е електронен музикант и диджей с английско-канадски произход, който е влиятелна част от втората вълна техно артисти на Детройт от началото на 90-те години и водещ изпълнител на минимал техно от средата на 90-те. Tой подлуди феновете, като ги накара да танцуват безспирно под звуците на спиращи дъха сетове. 

 

Аli Shirazinia, познат повече като Dubfire или като едната половинка на култовия екстандем Deep Dish, взриви публиката на Solar Dance Arena и за пореден път доказа, че с пълно право си е извоювал правото да бъде наричан един от най-добрите техно изпълнители в света! Под звуците на техно и хаус бийтовете на двамата магнати на световната електронна сцена многохилядната тълпа на Solar Dance Arena посрещна изгрева на плажа.