“Алкохолът е лош шофьор”, организирана от APRA Porter Novelli и “Каменица” е сред петте най-добри комуникационни кампании на Балканите. За втора поредна година инициативата достига до финалите на SABRE Awards – най-големият професионален форум в света за успешни PR проекти.

Признанието за българския проект идва от международно жури от 43-ма експерти от цял свят. В последното издание на наградите участват 2 400 кампании, реализирани на повече от 40 пазара.

Kампанията „Алкохолът е лош шофьор” акцентира върху един от най-актуалните и чувствителни проблеми, свързани с пътната безопасност – отговорната консумация на алкохол сред водачите и поведението им на пътя.

През последните две години „Алкохолът е лош шофьор” беше обявена за най-добра в категория „Кампания за устойчиво развитие” в конкурса на Българската асоциация на ПР агенциите – BAPRA Bright Awards, спечели първото място в категорията „Обществено значима кампания на годината” на международните бизнес награди Stivie и достигна до финалите на Golden World Awards на Международната PR асоциация (IPRA).

Основана през 1994 г., APRA Porter Novelli е част от Porter Novelli International и е сред водещите комуникационни агенции в България. Сред клиентите на компанията са Нестле България, Coca-Cola Hellenic Bulgaria, HP, Майкрософт България, Сименс Здравеопазване, Ромпетрол България, Байерсдорф България, Brown-Forman и много други.