България и Дания отварят днес първия си коледен Туборг за годината

 

05.11.2010, София – Българи и датчани отварят днес първия си коледен Туборг. По датска традиция тъмното пиво в синя бутилка се появява в началото на ноември, а тази година пускането му на пазара съвпада в двете страни. Tuborg Christmas Brew носи коледно настроение в Дания повече от 25 години, а в България – вече 5.

 

Tuborg Christmas Brew ще се появи в търговските обекти от идната седмица и ще се предлага в промо опаковки от 6 х 500 мл стъклени бутилки.

 

Този сезон коледната бира ще се появи на пазара в нов по-модерен етикет, следващ “парти” линията в опаковките на всички брандове от семейството на Tuborg.

 

Зимната версия на сайта www.tuborg.bg се очаква да стартира в началото на идната седмица. Там потребителите ще имат възможност да публикуват списък с мечтаните коледни подаръци и да го споделят с приятелите си в социалните мрежи. В края на играта ще бъдат изтеглени 3-ма късметлии, които пък ще получат музикални подаръци от Tuborg.

 

Като част от кампанията на марката един от големите столични хотели ще светне в синьо в началото на месеца, а на стените му ще се прожектира мултимедийна анимация на Tuborg Christmas Brew.

 

Миналата зима коледният Туборг показа, че тъмното пиво с вкус на карамел допада на българите. Tuborg Christmas Brew отбеляза 15% ръст в продажбите през сезон 2009/2010 г. спрямо предходната година.

 

 

Уникалният Tuborg Christmas Brew е първата празнична тъмна бира в България. Традицията на специалната бира започва преди повече от 25 години в Дания, когато Carlsberg Breweries решават да изненадат потребителите с празничен Туборг Юлеброг (Коледен Туборг). С месеци се подготвя посрещането на Туборг-Коледата, която датчаните празнуват по специална традиция в началото на ноември, всяка година.